Πανό στο λόφο της Πνύκας ανάρτησαν παραγωγοί μέλη της Ομοσπονδίας των Λαϊκών Αγορών

Πανό στο λόφο της Πνύκας ανάρτησαν παραγωγοί μέλη της Ομοσπονδίας των Λαϊκών Αγρών

Με το μήνυμα «Χωρίς αγροτική παραγωγή δεν υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα» αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Π. Μόσχο ανήρτησε την Πέμπτη το πρωί πανό στο λόφο της Πνύκας. Σε μια συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας η Ομοσπονδία, αφού εμποδίστηκε από τους αστυνομικούς να εισέλθει στο χώρο της Ακρόπολης για να αναρτήσει εκεί το πανό, τελικά ανέβηκε στο λόφο της Πνύκας, στέλνοντας το μήνυμα σε όλη την Αθήνα. Εκεί παρέμειναν οι παραγωγοί για περίπου μία ώρα, οπότε αποχώρησαν με κατεύθυνση το μπλόκο των Αφιδνών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Π. Μόσχος δήλωσε στο ypaithros.gr: «οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων πωλητές στις λαϊκές αγορές, συμμετέχουν δυναμικά στα μπλόκα και στις συγκεντρώσεις του αγροτικού κόσμου σε όλη τη χώρα. Από αυτό το χώρο στέλνουμε το μήνυμα ότι “χωρίς αγροτική παραγωγή δεν υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα”. Απεργούμε σήμερα και αύριο και συνεχίζουμε αταλάντευτα και αγωνιστικά, έτοιμοι για κλιμάκωση του αγώνα συντονισμένοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτρόφων Αγροτών Αλιέων».
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες, κάλεσαν υπό την καθοδήγηση των προϊσταμένων τους, τους παραγωγούς να απομακρύνουν το πανό από το λόφο, προειδοποιώντας τους για «ποινικό αδίκημα που επισείει αυτόφωρη διαδικασία». Ερωτηματικά προκαλεί ως προς τη σκοπιμότητά του, το γεγονός της προσαγωγής ενός παραγωγού στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με την κατηγορία της χρήσης καπνογόνου, και μάλιστα, κατά την ώρα της αποχώρησης της αντιπροσωπείας η οποία συμμορφώθηκε άμεσα προς τις υποδείξεις της αστυνομίας. Ο παραγωγός αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα μετά.

Μελίνα Ζιάγκου