ΟΠΕΚΕΠΕ: «“Πειραγμένο” λογισμικό ή “πειραγμένη” πληροφόρηση;»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καταγγέλλει τα δημοσιεύματα της Agrenda και του Agronews

Πιστώθηκε η ειδική ενίσχυση στα μικρά νησιά του Αιγαίου για τους ελαιώνες ύψους 8,6 εκατ. ευρώ

«Τα αναφερόμενα περί πειραγμένων λογισμικών είναι ψευδή και η παρέμβαση στη διοικητική υπόσταση και λειτουργία του Οργανισμού είναι τουλάχιστον πρωτοφανής και απερίγραπτη. Για πολλοστή φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, το συγκεκριμένο συγκρότημα βάλει τόσο κατά εργαζομένων όσο και κατά της λειτουργίας του Οργανισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι:

  • Έργο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. είναι ο έλεγχος των αιτήσεων και η πληρωμή των Άμεσων Ενισχύσεων και των Μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας, σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
  • Χρέος των υπαλλήλων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., είναι να τηρούν την εθνική και κοινοτική νομοθεσία διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη πληρωμή των ορθών αιτήσεων, προστατεύοντας την εθνική οικονομία και κατ’ επέκταση τους Έλληνες πολίτες από πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία θα προκύψουν από την μη τήρηση των κανονισμών και θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι παραμονή των πληρωμών, τόσο των Άμεσων Ενισχύσεων όσο και των λοιπών καθεστώτων, το δημοσίευμα εντελώς προσχηματικό που φανερώνει πλήρη άγνοια των κανονισμών και των διαδικασιών, δυσφημεί το έργο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και των υπαλλήλων του για «άγνωστους λόγους» , γεγονός που δεν επιτρέπεται από μέσα ενημέρωσης που απευθύνονται στους παραγωγούς.

Ενημερώνουμε τους Έλληνες παραγωγούς, ότι μοναδικός σκοπός των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η διασφάλιση των πληρωμών τους, η οποία επιτυγχάνεται μόνο μέσω της τήρησης της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.

Καλούμε τη Διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου, να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του Οργανισμού, ο οποίος βάλλεται από συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δυσφημεί το έργο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και των εργαζομένων του για να εξυπηρετήσει… Ποιους σκοπούς άραγε;»

Για το ΔΣ του ΠΣΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Πρόεδρος
Ειρήνη Αγραφιώτη

Ο Γραμματέας
Παναγιώτης Κονδύλης