Πληρωμές 450 εκατ. ευρώ περίπου για Αναδιανεμητική, Ενίσχυση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας και υπόλοιπα Βασικής 

Από το μεσημέρι και μετά, και δη αφού κλείσουν τα τραπεζικά καταστήματα της χώρας, θα αρχίσουν να πιστώνονται οι ενισχύσεις από την Τράπεζα Πειραιώς – όπου και πρώτα θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το ypaithros.gr.  

Όπως αποκαλύπτει το σημερινό φύλλο της «ΥΧ», συνολικά αναμένεται να πληρωθούν περίπου 450 εκατ. ευρώ, που αφορά: την Αναδιανεμητική Ενίσχυση, την ειδική ενίσχυση για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας και την εξόφληση του 30% της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2023.  

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «ΥΧ», το ποσό της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 163,8 εκατ. ευρώ, καθώς είναι το ανώτατο όριο που δύναται να χορηγηθεί.  
Όσον αφορά τη Βασική, σήμερα αναμένεται να καταβληθεί το 30% της Ενίσχυσης, αφού η προκαταβολή του 70% χορηγήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου. Με βάση το ρεπορτάζ, το ποσό σήμερα δεν θα ξεπεράσει τα 275 εκατ. ευρώ, με τις πληροφορίες που διαρρέει τις τελευταίες ώρες το ΥΠΑΑΤ να κάνουν λόγο για 265.742.402,66 ευρώ.  

Επιπλέον, στο σημερινό πακέτο πληρωμών θα συμπεριληφθεί και η ειδική ενίσχυση για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας. Το ποσό που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους εκτιμάται στα 23 με 24 εκατ. ευρώ περίπου.