Πολύωροι αποκλεισμοί δρόμων από αγρότες στην Ήπειρο

Πολύωροι αποκλεισμοί δρόμων από αγρότες στην Ήπειρο

Με τη βεβαιότητα ότι οι κινητοποιήσεις τους θα έχουν θετικό αποτέλεσμα, οι αγρότες στο μπλόκο του Λούρου, στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια του πεντάωρου αποκλεισμού του δρόμου στη θέση Σκάλα, σπουδαστές από το ΤΕΙ παραδοσιακής μουσικής Άρτας πήγαν στο μπλόκο και έδωσαν έναν μουσικό τόνο στη διαμαρτυρία.

Οι αγρότες της Πρέβεζας, σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους στα άλλα μπλόκα της Ηπείρου, ετοιμάζονται για να κατέβουν στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, με στόχο, όπως υποστηρίζουν, να καταλάβουν, τόσο ο κόσμος, όσο και η κυβέρνηση, ότι τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα είναι μεγάλα και οξυμένα.

Στην Άρτα, στο μπλόκο της παλαιάς γέφυρας, στην είσοδο της πόλης, ο δρόμος θα κλείσει και σήμερα για 12 ώρες, από τις 15:00 έως τα ξημερώματα. Στο δεύτερο μπλόκο της Άρτας, στο Κομπότι, ο δρόμος θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 23:00.

 Στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, οι αγροτοκτηνοτρόφοι συνεχίζουν καθημερινά το κλείσιμο του δρόμου, αλλά και των παράδρομων, με τρακτέρ, από τις 19:00 έως τις 22:00. Παράλληλα, στο πλαίσιο του παναγροτικού συλλαλητηρίου, ετοιμάζονται να κλείσουν την Παρασκευή το κέντρο των Ιωαννίνων με αγροτικά και τρακτέρ.

 Στην Ηγουμενίτσα, οι αγρότες ετοιμάζονται να κλείσουν σήμερα το λιμάνι εξωτερικού, στην αφετηρία της Εγνατίας, από τις 17:00 έως τα μεσάνυχτα.