Ρήξη στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών

Ρήξη στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται οι αγροτικές κινητοποιήσεις καθώς όπως φαίνεται ρήγμα προκλήθηκε μεταξύ των μελών της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων με αφορμή την σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της ΠΕΝΑ που αναφέρει «Δεν έχει ξαναγίνει με καμία άλλη επαγγελματική τάξη αυτή η πολυδιάσπαση δυνάμεων και απόψεων. Αρνούμαστε να συνεχίσουμε αυτό το παιχνιδάκι. Η ευθύνη είναι πλέον της κυβέρνησης».

Επιπλέον σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ypaithros.gr ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ), Τάκης Πεβερέτος χθες (21/2), το βράδυ ανέφερε: «Τα όποια μέλη της Επιτροπής συμμετέχουν στον συνάντηση στο Μαξίμου θα είναι ύστερα από προσωπική πρόσκληση και επιλογή»

Συγκεκριμένα η δήλωση του Τάκη Πεβερέτου έχει ως εξής:

Ειδικότερα, ο Τάκης Πεβερέτος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων Ελλάδας ανέφερε στο ypaithros.gr : «Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων Ελλάδας η οποία ξεκίνησε τις πρωτοφανείς φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις  από τη Θεσσαλονίκη δεν θα συμμετέχει στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Τα όποια μέλη της συμμετέχουν θα είναι ύστερα από προσωπική πρόσκληση και επιλογή».

Επιπλέον η σημερινή ανακοίνωση της ΠΕΝΑ αναφέρει αναλυτικά:

Δεν συμμετέχουμε άλλο στην διάσπαση του αγροτικού κόσμου 

Εδώ και 10 ημέρες επικρατεί τεράστια σύγχυση σχετικά με την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Οι αλλαγές και το σπασμένο τηλέφωνο για το πότε θα γίνει και ποιοι θα συμμετέχουν δεν έχουν προηγούμενο. Δεν έχει ξαναγίνει με καμία άλλη επαγγελματική τάξη αυτή η πολυδιάσπαση δυνάμεων και απόψεων.

Αρνούμαστε να συνεχίσουμε αυτό το παιχνιδάκι. Η ευθύνη είναι πλέον της κυβέρνησης.

Να ορίσει μία ανοικτή συνάντηση και να καλέσει έναν εκπροσώπου από κάθε φορέα, μπλόκο, ομάδα, ή ό,τι άλλο υπάρχει.

Εκεί να δούμε σε τι συμφωνούμε και σε τι διαφωνούμε. Αν μπορούμε να βρούμε κοινή γραμμή σε αυτά που διαφωνούμε έχει καλώς. Αν όχι, να πέσουν οι μάσκες και να καταλάβει ο κόσμος τι παιχνίδια παίζονται.