Ρίψη χημικών, συλλήψεις και τραυματισμοί στην συγκέντρωση των αγροτών

Περισσότεροι από 3.500 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Ένταση σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, όταν η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ypaithros.gr oι αστυνομικές δυνάμεις αναίτια επιτέθηκαν σε συγκεντρωμένους αγρότες, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η συνέχεια ήταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ να απωθήσουν τους αγρότες προς το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος ενώ η σύλληψη του ενός αγρότη  έγινε στο ύψος του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία». Χρησιμοποιήθηκε μεγάλος αριθμός μεγάλος αριθμός χημικών και κροτίδων λάμψης κρότου. Αυτοί την στιγμή οι αγρότες είναι συγκεντρωμένοι μπροστά στη βουλή, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια και την πλατεία. Επίσης οι αγρότες αναγκάστηκαν να ανάψουν φωτιές προκειμένου να προστατευθούν από την επίδραση των δακρυγόνων.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του συναδέλφους τους ο οποίος κατάγεται από την Ιεράπετρα ενώ δηλώνου ότι αν δεν απελευθερωθεί ο συλληφθείς δεν θα παραδώσουν το ψήφισμά τους στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η ατμόσφαιρα συνεχίζει να είναι τεταμένη.  Μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι συγκεντρωμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Περισσότεροι από 3.500 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, συμμετέχοντας στο παναγροτικό συλλαλητήριο ενάντια στον τρόπο φορολόγησής τους και στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό.