Στον Πειραιά οι Κρητικοί (φωτορεπορτάζ & βίντεο) upd

Στο ΥπΑΑΤ κατευθύνονται οι αγρότες της Κρήτης

Λίγο πριν τις 8 το πρωί οι Κρητικοί επιβιβάστηκαν σε συρμό από τον σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά με κατεύθυνση προς την Ομόνοια προκειμένου να μεταβούν στην Αχαρνών 2. Εκεί θα διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την συμμετοχή και των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών.

Στην συνέχεια θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη χώρα.

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Λίγα λεπτά μετά τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής 12/02 έφτασαν στον Πειραιά οι πρώτοι 250 περίπου αγρότες από τα Χανιά της Κρήτης προκειμένου να συμμετάσχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ypaithros.gr ο αριθμός των συναδέλφων τους υπολογίζεται στους 2000 μαζί με αυτούς που επιβιβάσθηκαν στα πλοία «Κύδων» της ΑΝΕΚ και «Κνωσός Παλάς» των Μινωικών Γραμμών.

Μετά την άφιξή τους στον Πειραιά το πρωί της Παρασκευής, θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να εκφράσουν δυναμικά την διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό και φορολογικό, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα, σημειώνοντας ακόμη πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και δεν ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται από νωρίς αστυνομικές δυνάμεις ενώ οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. 

Κατά την άφιξη του στο Πειραιά ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από την Κρήτη Πρίαμος Ιερωνυμάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Τα αιτήματά μας είναι ενιαία και δίκαια. Εμείς ανοίγουμε το παιχνίδι στην Αθήνα. Θα πάμε στο Υπουργείο να δώσουμε αγώνα. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, οι αγρότες δεν μπορούν να παράγουν. Μας πάνε σε εξοντωτικό σχεδιασμό, καταστροφικό για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ο αγροτικός τομέας και ο τουρισμός θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση. Ζητάμε τη στήριξη όλης της κοινωνίας. Ανοίγουμε το τριήμερο των αγώνων. Μη μας βλέπουν σαν εχθρούς».

Το ypaithros.gr με τη συντακτική του ομάδα θα ενημερώνει τους αναγνώστες του για όλα όσα θα συμβαίνουν σήμερα 12/02 και αύριο 13/02. 

Δείτε ΕΔΩ βίντεο από την άφιξη των αγροτών

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μπόχτη