Σύσκεψη για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας

Σύσκεψη για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας

Σύσκεψη για τη δασοπυρόσβεση και την αντιμετώπιση των γενικότερων προβλημάτων που προκύπτουν σχετικά με την προστασία του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας πραγματοποιήθηκε χθες 03/11 το πρωί στο υπαίθριο θέατρο του Φορέα Διαχείρισης, στη θέση «Αγία Τριάδα», με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου καθώς και εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, δημάρχων, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, πέρα από την Περιφερειάρχη, στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Π. Φιλίππου, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, ο Γ. Ζαρίφης από το Δασαρχείο Πάρνηθας, ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Αθ. Σερεντέλος, εκπρόσωπος από τον φορέα διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας καθώς και εκπρόσωποι πολλών εθελοντικών οργανώσεων. Κατά τη σύσκεψη, που ήταν συνέχεια εκείνης που είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2014, οριοθετήθηκαν τα κοινά πεδία συνεργασίας μεταξύ των φορέων – Δασαρχείου, Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού, Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για: τη συντήρηση χώρων δασικής αναψυχής, την καθαριότητα εκατέρωθεν επαρχιακών οδών και στους χώρους αναψυχής, τον καθαρισμό, τη διάνοιξη και τη σήμανση των μονοπατιών, τη συντήρηση δρόμου προς Μόλα, την επισκευή δασικών κτιρίων, τη συντήρηση Αγίου Πέτρου, τον εκχιονισμό Ε.01, την περιβαλλοντική εκπαίδευση – εκδόσεις ενημερωτικού υλικού, την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος Δρυμού, τη διαχείριση του Τατοΐου.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων έθεσαν ζητήματα σε σχέση με την ανάγκη ανανέωσης του εξοπλισμού τους για τις δράσεις τους τόσο κατά τη θερινή περίοδο όσο και κατά τη χειμερινή.