Σύσκεψη των μπλόκων του Μπούτα για κάθοδο στην Αθήνα

Σύσκεψη των μπλόκων του Μπούτα για κάθοδο στην Αθήνα με αφορμή το ασφαλιστικό

Την Παρασκευή, 18/3, στη 1:00 το μεσημέρι πρόκειται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπή; των Μπλόκων (με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα). Η σύσκεψη θα λαμβάνει χώρα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με τη συμμετοχή εκπροσώπων 68 αγροτικών μπλόκων.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν η οργάνωση της καθόδου των αγροτών με λεωφορεία στην Αθήνα την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς κι η αγροτική συμμετοχή στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Επιπλέον, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών, ενώ θα συζητηθεί το πώς θα προχωρήσει αποτελεσματικά η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με την ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων / Ομοσπονδιών και τη δημιουργία νέων.

Από τη Βόρεια Ελλάδα, στην συνάντηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα μπλόκα των Προμαχώνα και Μαλγάρων, αλλά και αυτά της Δυτικής Μακεδονίας και του Αμύνταιου.

 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο της σύσκεψης:

  • Θα γίνει εκτίμηση του 40ήμερου αγώνα στα μπλόκα.
  • Θα ληφθούν μέτρα για την οργάνωση της καθόδου των αγροτών, με λεωφορεία, στην Αθήνα, την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς της αγροτικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
  • Θα παρθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών που μετά τα μπλόκα, συνεχίζεται με διάφορες μορφές και τον συντονισμό της από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
  • Θα γίνει συζήτηση για το πως θα προχωρήσει αποτελεσματικά η αναγκαία ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με τη μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων-Ομοσπονδιών και τη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν, το άπλωμα και το δυνάμωμα της παρέμβασης και της δράσης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγρότες στα χωριά, αλλά και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.