Υποστηρίζει επάξια το… βαρύ του χαρτοφυλάκιο ο Μ. Μπόλαρης

Με μεστό πολιτικό λόγο που υποδεικνύει την βαθιά γνώση του για τα αγροτικά θέματα μίλησε την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας (Τετάρτη 4 Οκτωβρίου), ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

«Βρισκόμαστε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε μια προκλητικά ενδιαφέρουσα εποχή, όπου μπορούν να γίνουν πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα του συνεδρίου στο Ζάππειο ο Αναπληρωτής Υπουργός εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ.

Και πρόσθεσε:  «έχει πολύ μεγάλη σημασία να πούμε ότι η ανάπτυξη – που είναι και στο τίτλο του συνεδρίου – δεν μπορεί να είναι ένα σύνθημα. Δεν μπορεί να είναι μια ευχή. Στην Ελλάδα έχουμε κάψει πολλές λέξεις. Κινδυνεύουμε να την κάψουμε και αυτή».

Μετά την ομιλία του ο κ. Μπόλαρης ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο της έκθεσης όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους συμμετέχοντες. 

Δεν θα σωθεί η Ελλάδα με πέντε και δέκα  ξένες επενδύσεις

Επιπλέον ο κ. Μπόλαρης έκανε την επισήμανση ότι η Ελλάδα δεν θα σωθεί «με πέντε και δέκα  ξένες επενδύσεις». Τόνισε μάλιστα ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει αν δε στείλουμε το μήνυμα ότι εμείς πιστεύοντας τον τόπο μας στηρίζοντας την παραγωγή, την ποιότητα, εξάγοντας στις καλύτερες αγορές.

Σε αυτή την λογική θα πρέπει σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό να «επενδύσουμε» στις συνέργειες ώστε να επιτευχθεί «το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να αξιοποιήσουμε ό,τι καλύτερο από τα εργαλεία έχουμε στη διάθεσή μας από το παρελθόν και ό,τι σύγχρονο».

Μιλώντας σχετικά με την αποστολή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συμπλήρωσε: «Σε μία δύσκολη εποχή, η δική μας προσέγγιση είναι ότι βρισκόμαστε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε μια προκλητικά ενδιαφέρουσα εποχή, όπου μπορούν να γίνουν πράγματα. Γι’ αυτό είμαι υποχρεωμένος να συγχαρώ τους διοργανωτές του συνεδρίου για την ανάληψη της πρωτοβουλίας, να συζητηθούν αυτό εδώ το διήμερο τα κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα που αφορούν την πραγματική οικονομία της χώρας».

Τέλος συμπλήρωσε: «η ανάπτυξη είναι ένα όμορφο ψηφιδωτό. Όμορφο σαν αυτή την χώρα. Καθεμιά ψηφίδα είναι καθεμιά από τις δυνάμεις που επιχειρούν σε αυτήν τη χώρα και έχει σημασία αυτές οι δυνάμεις να αντιστοιχίζονται με τις εξαιρετικές δυνατότητες που έχει η χώρα. Αυτή η αντιστοίχηση γίνεται μόνο με σχέδιο».