Φιλ Χόγκαν: Συνεργασία σημαίνει καλύτερη θέση και καλύτερο εισόδημα

Φιλ Χόγκαν: Συνεργασία σημαίνει καλύτερη θέση και καλύτερο εισόδημα

«Οι οργανώσεις παραγωγής καλύπτουν μόνο 14% του αγροτικού κλάδου. Πολύ χαμηλό σε σχέση με άλλα κράτη – μέλη. Δουλέψτε όλοι μαζί για να έχετε καλύτερη διαπραγματευτική δύναμη. Συνεργασία σημαίνει καλύτερη θέση και καλύτερο εισόδημα. Πιστεύω ότι χτίζοντας πάνω στα δυνατά σας σημεία μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ακόμα καλύτερο  αγροτικό τομέα. Οι τουρίστες πρέπει φεύγοντας από εδώ να βρίσκουν στα ράφια των χωρών τους τα προϊόντα σας. Εστιάστε στο branding και στην ποιότητα των προϊόντων. Η ΕΕ είναι εδώ να σας βοηθήσει».

Με τα λόγια αυτά ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Φιλ Χόγκαν, (από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ) προέτρεψε τους Έλληνες αγρότες να προχωρήσουν σε δυνατά συνεταιριστικά σχήματα προκειμένου να αναπτυχθεί η πρωτογενής παραγωγή αλλά και η επιχειρηματικότητα. 

Επιπλέον, εξήρε τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα τονίζοντας ότι πουθενά αλλού στον δεν υπάρχει τόσο μεγάλη αναλογία σε προϊόντα γεωγραφικών ενδείξεων. Διαβεβαίωσε ακόμα ότι η Ε.Ε. θα συνεχίσει να αυτά τα προϊόντα σε όλες τις διεθνείς συμφωνίες.

Εξέφρασε επίσης την επιθυμία από πλευράς Ε.Ε. για την δημιουργία περισσοτέρων συμμαχιών προκειμένου όπως τόνισε ο κ. Χόγκαν να δημιουργηθεί ένα νέο «band» αλλά και να ανοίξουν νέες αγορές. «Προσπαθώ να ανοίξω πόρτες για νέες αγορές αγροτικών προϊόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Γεωργίας.

Παρακολουθήστε εδώ όσα συνέβησαν στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο