Φύλλο 26, 29/04/2016

γράφει ο Μπιστικός

Μπιστικός
  • Τα «βέλη» του κατά του ΥΠΑΑΤ και, εμμέσως πλην σαφώς, του Βορειοελλαδίτη αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Μπόλαρη, έριξε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν διεξοδικώς τα προβλήματα των αγελαδοτρόφων.
  • Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση εκπρόσωποι του υπουργείου, αν και είχαν προσκληθεί, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο, τονίζοντας μάλιστα ότι το 80% των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της χώρας βρίσκονται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
  • Ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας, του αγροτικού ρεπορτάζ και του Κοινοβουλίου θα βρίσκονται, όπως όλα δείχνουν, και μετά το ψήσιμο του οβελία τα προβλήματα των κτηνοτρόφων. Και αυτό, γιατί οι ερωτήσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης προς το ΥΠΑΑΤ διαδέχονται η μία την άλλη και αφορούν τόσο την κατάρρευση των τιμών στην αγελαδοτροφία όσο και την πολυσυζητημένη ΚΥΑ για την τροποποίηση του άρθρου 82 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών για το γιαούρτι.
  • Πάντως, για άλλη μια φορά θα αναρωτηθώ γιατί τόσα χρόνια δεν αξιοποιεί το ΥΠΑΑΤ την ηλεκτρονική πλατφόρμα ελέγχου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τις εισαγωγές κρέατος; Όπως λέει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, το «ΑΡΤΕΜΙΣ» αποτελεί σημαντική δομή, η οποία, σημειωτέον, αποτελεί πρωτοβουλία του ΣΕΚ, με στόχο να περιφρουρηθεί η «ταυτότητα» του ελληνικού κρέατος και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων. Μέχρις ότου λάβουμε, ενδεχομένως, απάντηση από τους αρμόδιους… να σας ευχηθώ με τη σειρά μου να υγιαίνετε και Καλό Πάσχα!