Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και η πρόγνωση καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα

Μικροπροβλήματα σημειώνονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό και για τη Σαλαμίνα. Το Λιμενικό Σώμα συστήνει στους επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Οι ισχυροί άνεμοι έρχονται συμπληρώσουν το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού των τελευταίων ημερών. Μετά τα πρώτα χιόνια που έπεσαν στο Μέτσοβο, τις ισχυρές βροχές που πλημμύρισαν τους δρόμους της Πρέβεζας, και τη δυνατή νεροποντή στην Αττική, την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Σήμερα Παρασκευή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν εκτός από τη Δυτική Ελλάδα βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το Σάββατο θα συνεχιστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Βροχές το Σάββατο πιθανό να σημειωθούν στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Αν. Μακεδονία και Θράκη, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς, ενώ οι νότιοι άνεμοι θα συνεχίζουν να πνέουν το Σάββατο στα ανατολικά και νότια, φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ.