Σήμερα, συμπληρώνονται 100 φύλλα από την έκδοση της «ΥΧ». Μία προσπάθεια που ξεκίνησε με όραμα και πίστη για την ελληνική ύπαιθρο και τις μεγάλες της δυνατότητες, και συνεχίζει να δίνει τη δική της μάχη κάθε εβδομάδα για την έγκυρη ενημέρωση του Έλληνα παραγωγού.

Ήταν Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, όταν η «ΥΧ» συστήθηκε στους αναγνώστες της. Το εγχείρημα δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς τις αντιξοότητες της εποχής. Και οι προκλήσεις ακόμη μεγαλύτερες, σε ένα μιντιακό σύστημα που διαρκώς μεταλλάσσεται και αμφισβητείται. Η «ΥΧ» είναι οι άνθρωποί της. Είναι εκείνοι που σε αυτές τις 100 εβδομάδες είναι παρόντες στα μεγάλα γεγονότα του αγροτικού τομέα. Εκείνοι που αναδεικνύουν με νηφαλιότητα, κριτική ματιά, ρεπορτάζ, αναλύσεις και έρευνες, σεβόμενοι το αναγνωστικό τους κοινό, τα κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

Ζητήματα, όπως:

 • Ο αναντικατάστατος ρόλος των συνεταιρισμών και των άλλων οργανώσεων στην οικονομική και διαπραγματευτική ισχυροποίηση του αγρότη και στη βελτίωση της κοινωνικής του θέσης.
 • Η σημασία της αγροδιατροφής στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, στη διατήρηση της συνοχής της υπαίθρου, στην παραγωγή εθνικού πλούτου.
 • Οι στρεβλώσεις στη λειτουργία των αγορών εισροών, αλλά και του εξορθολογισμού της χρήσης τους.
 • Οι επιπτώσεις από την έλλειψη χρηματοπιστωτικής ρευστότητας.
 • Οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των δικτύων λιανικής και την ανάγκη εξυγίανσης των αγορών.
 • Οι «ελληνοποιήσεις» και oι επιπτώσεις που έχουν στην παραγωγική, κοινωνική και πολιτική ζωή.
 • Το κεφαλαιώδες ζήτημα της εξωστρέφειας.
 • Η κλιματική αλλαγή και το πώς αυτή επιδρά στην ποιότητα ζωής και στην παραγωγή.
 • Η διαμόρφωση διατροφικών και καταναλωτικών προτύπων.
 • Η ανάγκη ενός πιο αξιόπιστου, πιο αποτελεσματικού και πιο αποκεντρωμένου κράτους.
 • Και, βέβαια, ο αναντικατάστατος ρόλος της καινοτομίας, η ψηφιακή εποχή της αγροτικής εκμετάλλευσης, η εφαρμογή τεχνολογιών ευφυούς παραγωγής, γεωργίας και κτηνοτροφίας ακριβείας.

Όλα τα παραπάνω τέθηκαν στη «μεγάλη εικόνα», που διαμορφώνουν η ΚΑΠ, οι διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, η παγκόσμια αγορά, οι κρίσιμες παγκόσμιες αποφάσεις. Ειδικά για το τελευταίο, σήμερα η «ΥΧ» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη σύναψη συνεργασίας με ένα κορυφαίο διεθνές δίκτυο πληροφόρησης που δραστηριοποιείται σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, το Euractiv. Πρόκειται για μια αποκλειστική συνεργασία, που θα παρουσιαστεί αναλυτικά τις προσεχείς ημέρες.

ApostolouΒαγγέλης Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

«Χαιρετίζω το 100ο φύλλο σας και εύχομαι να γιορτάσετε πολλές εκατοντάδες. Η πληροφόρηση των αγροτών και των στελεχών του αγροτικού τομέα μέσα από εξειδικευμένα έντυπα είναι πράγματι απαραίτητη και η πληροφόρηση αυτή δεν μπορεί να υποκατασταθεί από άλλα κανάλια ενημέρωσης. Ο αγρότης σήμερα έχει να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο περιβάλλον, συνεχώς μεταβαλλόμενο, σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή, καταγράφονται ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη, τα μέσα παραγωγής. Η ίδια η αγορά είναι ένα δυναμικό πεδίο, όπου δημιουργούνται τάσεις και αναπτύσσεται έντονος ανταγωνισμός. Το να παρακολουθεί λοιπόν ο αγρότης ή ο συνεταιρισμός τις εξελίξεις, αποτελεί πλέον προϋπόθεση για να σταθεί με καλές προοπτικές και να προοδεύσει στο επάγγελμα. Υπό αυτή την έννοια, η συνεισφορά (αλλά και η ευθύνη) μιας εξειδικευμένης εφημερίδας είναι μεγάλη, με την προϋπόθεση βέβαια, όπως σε κάθε ΜΜΕ, ότι σέβεται την αλήθεια, τηρεί τη δεοντολογία και διασφαλίζει την ανεξαρτησία της.»

Γιάννης Τσιρώνης, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

«Διαβάζω την Ύπαιθρο Χώρα από τα πρώτα τεύχη κυκλοφορίας της, καιρό πριν αναλάβω τα σημερινά μου καθήκοντα ως αναπληρωτής υπουργός. Κι αυτό γιατί, πάνω από όλα, είμαι οικολόγος και πιστεύω στον πρωτογενή τομέα ως τη βάση για μια βιώσιμη κοινωνία και οικονομία. Για τον λόγο αυτόν, πιστεύω ότι αξίζει στον χώρο ξεχωριστή προβολή και ενημέρωση, ώστε ο αγροτικός τομέας να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας και όχι σε κάποιες λίγες σελίδες μιας εφημερίδας. Η Ύπαιθρος Χώρα, κλείνοντας πια τα 100 τεύχη, με την παρουσία της έχει συμβάλει σε αυτό, καλύπτοντας μεγάλο κενό στην ενημέρωση. Το πετυχαίνει τόσο με την εξειδίκευση των εργαζόμενων δημοσιογράφων στα αγροτικά θέματα –που απαιτούν βαθιά κατανόηση της κουλτούρας της ελληνικής υπαίθρου–, όσο και με σωστή θεώρηση για τις ανάγκες του χώρου, στηρίζοντας και προβάλλοντας τις αρχές του συνεταιρισμού, αλλά και αξίες όπως το κοινό όφελος, η συλλογικότητα, η ισοτιμία και η διαφάνεια, που η ίδια προβάλλει ως σημαία της. Εύχομαι ολόψυχα τη συνέχιση της προσπάθειας προς αυτή την κατεύθυνση.»

KokkalisΒασίλης Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

«Το γεγονός ότι η «ΥΧ» φτάνει το 100ο φύλλο της, οφείλει να γεμίζει με αισιόδοξα συναισθήματα όλους τους εμπλεκόμενους με την παραγωγική ανασυγκρότηση στον πρωτογενή τομέα. Ο χώρος έχει ανάγκη από ικανό αριθμό μέσων επικοινωνίας, ώστε η πληροφορία και η γνώση να φτάνουν με ευκολία και σιγουριά στον Έλληνα αγρότη. Η ελληνική ύπαιθρος χρειάζεται τη συνεισφορά του δημοσιογραφικού κόσμου, ώστε να γίνει πιο εφικτός ο μετασχηματισμός της στο νέο μοντέλο που όλοι οραματιζόμαστε. Το όραμά μας περιλαμβάνει έναν νέο αγρότη, σύγχρονο, πιστοποιημένο και άρτια εκπαιδευμένο, ικανό να αναγνωρίζει τις επαγγελματικές ευκαιρίες, να μετουσιώνει τα καινοτόμα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης έρευνας, να οργανώνεται για να μειώσει το κόστος των εφοδίων και για να διεκδικήσει με αξιώσεις την εξωστρέφεια και την είσοδο στις ξένες αγορές. Εύχομαι στην Ύπαιθρο Χώρα να φτάσει τα 1.000 φύλλα και να παραμείνει αντικειμενική, αδέσμευτη και προσηλωμένη στην αλήθεια.»

KasimisΧαράλαμπος Κασίμης, γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ

«Χαιρετίζω τη συμπλήρωση έκδοσης 100 φύλων της Υπαίθρου Χώρας.

Είναι ένα θετικό γεγονός, τόσο για τον αγροτικό τύπο όσο και για τον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας. Ο πλουραλισμός της έγκριτης ενημέρωσης συμβάλλει στην καλύτερη προετοιμασία του αγροτικού κόσμου, όχι μόνο για τη διαχείριση της καθημερινότητας της παραγωγικής δραστηριότητας, αλλά και για την κατανόηση των διεθνών αγορών και του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Θεωρώ σημαντική τη συμβολή της «ΥΧ» στην ανάδειξη των προβλημάτων του αγροδιατροφικού τομέα και των μεγάλων προκλήσεων και ευκαιριών, με ρεπορτάζ και αναλύσεις που δεν περιορίζονται στο εθνικό περιβάλλον αλλά αναδεικνύουν την ανάγκη διαχείρισης των διεθνών προκλήσεων. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας της ελληνικής γεωργίας είναι κεντρικοί άξονες της ύλης της εφημερίδας, η ανάδειξη των καλών παραδειγμάτων επίσης, ενώ η ανάλυση της αγροτικής πολιτικής έχει προσανατολισμό το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

Εύχομαι μακροημέρευση της αξιόλογης αυτής εκδοτικής προσπάθειας.»

Antonoglou«Νίκος Αντώνογλου, γενικός γραμματέας ΥΠΑΑΤ

«Ο εξειδικευμένος αγροτικός τύπος είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας για έναν από τους πιο σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αυτόν του πρωτογενή τομέα.

Ο εκτεταμένος αγροτικός κόσμος της πατρίδας μας έχει ανάγκη από εξειδικευμένη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον χώρο και την αγροτική οικονομία, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και εξειδικευμένη πληροφόρηση σε θέματα παραγωγής.

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και η πρόσβασή σε αυτήν είναι μάλλον εύκολη υπόθεση. Το δύσκολο, αλλά αυτό που αξίζει πραγματικά, είναι η ουσιαστική ενημέρωση και κατανόηση των θεμάτων.

Εύχομαι στην «ΥΧ» μακροημέρευση και καλή επιτυχία στο έργο της ουσιαστικής και έγκυρης ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου.»

AraxovitisΣταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας, τομεάρχης Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ

«Για πολλά χρόνια, ο αγροτικός χώρος έμενε μακριά από την καθημερινότητα των πολιτών και συχνά περνούσε, παρά τις προσπάθειες των συντακτών, στα ψιλά των πολιτικών εφημερίδων. Κι ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι κινητοποιήσεις ήταν το πρώτο θέμα, δυστυχώς, η οικονομική κρίση ήταν εκείνη, που ανέδειξε τις πολλές δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται στις εξαγωγές. Σήμερα, η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» κλείνει τα 100 τεύχη, έχοντας αναδείξει σημαντικά προβλήματα του αγροτικού χώρου, των παραγωγών, της διατροφικής ασφάλειας και των δυνατοτήτων που ανοίγονται.

Στις δύσκολες τούτες εποχές, χρειάζονται μέσα ενημέρωσης που αποφεύγουν την παγίδα του λαϊκισμού, αναδεικνύουν τα προβλήματα και αντιστέκονται στην διαπλοκή, τιμούν τον πλουραλισμό και προάγουν την αδέσμευτη και μαχητική ενημέρωση.

Στα θετικά της στοιχεία είναι η ενασχόληση με τον συνεταιριστικό χώρο και τον συνεργατισμό, αλλά και το γεγονός ότι καθιέρωσε το αγροτικό κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, ρίχνοντας φως στις ρυθμίσεις που ψηφίζονται. Εύχομαι, λοιπόν, να φτάσει και στα 1.000 φύλλα και να συνεχίσει.»

AvgenakisΛευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου

«Η έκδοση του 100ού τεύχους της «ΥΧ» αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αναγνώρισης και της εμπιστοσύνης των αναγνωστών της εφημερίδας σας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους εσάς, που εργάζεστε καθημερινά, με στόχο τη σωστή ενημέρωση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Είναι τομέας-κλειδί για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της Ελλάδας, κάτι που καθιστά το έργο σας ακόμη πιο σημαντικό.

Εύχομαι στην οικογένεια της «Υπαίθρου» πολλά ακόμη τεύχη και μεγαλύτερες επιτυχίες. Εύχομαι να συνεχίσετε, με το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα, να ανταποκρίνεστε στις ποικίλες δημοσιογραφικές προκλήσεις των ημερών μας, να συνεχίσετε να διασφαλίζετε την αντικειμενικότητα της είδησης, να συνεχίσετε να βρίσκεστε πάντα στο πλευρό των αναγνωστών σας, όπως άλλωστε πράττετε με συνέπεια έως σήμερα.

Τις θερμότερες ευχές μου για καλή επιτυχία στο έργο σας και μια εξίσου δυναμική και δημιουργική πορεία στο μέλλον.»

MpaginetasΔρ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ, Γεωπόνος – Ειδικευμένος σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης

«Τα τελευταία χρόνια, ο αγροτικός τομέας καλείται να δραστηριοποιηθεί σε ένα ευρωπαϊκό κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον έντονης ύφεσης, ενώ την ίδια ώρα η χώρα μας καταβάλλει μία γιγαντιαία προσπάθεια αναδιάταξης της οικονομίας της, μέσα από ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η αειφόρος αγροτική ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κινητήριους μοχλούς ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί, και πρέπει, να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του και να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται, εκμεταλλευόμενος όλες τις ρυθμίσεις και τα εργαλεία που έχουν θεσπιστεί.

Η έγκαιρη, έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, αποτελεί όχι μόνο ανάγκη, αλλά και ακρογωνιαίο λίθο της όλης προσπάθειας προσαρμογής και εξέλιξης των αγροτικών μας εκμεταλλεύσεων στις σημερινές συνθήκες.

Η Ύπαιθρος Χώρα αποτελεί αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για την πρωτογενή παραγωγή. Αποτελεί έγκυρο μέσο αγροτικής ενημέρωσης, το οποίο οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα μπορούν να εμπιστεύονται για την πληροφόρησή τους.»

KegkeroglouΒασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ – βουλευτής Ηρακλείου

«Θερμά συγχαρητήρια και εγκάρδιες ευχές για τη συμπλήρωση 100 φύλλων κυκλοφορίας της έγκριτης εβδομαδιαίας εφημερίδας σας. Η κυκλοφορία της «ΥΧ» αποτελεί σημαντική συμβολή στην ενημέρωση των επαγγελματιών του αγροτοδιατροφικού κλάδου, των καταναλωτών, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου. Η ανάδειξη των προβλημάτων που σχετίζονται με τον ευαίσθητο πρωτογενή τομέα αποτελεί επίσης σημαντική συμβολή στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων πραγματικών θέσεων εργασίας.

Για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.

Στο πρόσφατο συνέδριο, παρουσιάσαμε τους άξονες του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ που αφορά και τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα τον αγροτοδιατροφικό κλάδο και τη σημασία του στην έξοδο από την κρίση και την παραγωγή νέου εισοδήματος για την Ελλάδα, τους παραγωγούς και την κοινωνία.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυκλοφορία της εφημερίδας σας αποτελεί σημαντικό εργαλείο ενημέρωσης και επεξεργασίας επί μέρους προτάσεων και πολιτικών στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

Θερμές ευχές σε εσάς, στους εργαζομένους και τους αναγνώστες της «ΥΧ».»

ApostolakisΓεώργιος Αποστολάκης – αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ

«Η Ύπαιθρος Χώρα έχει ήδη καταγράψει τη μικρή δική της ιστορία. Με τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής, φαίνεται ότι φιλοδοξεί να υπηρετήσει την ενημέρωση στον αγροτικό χώρο, με αντικειμενικό, ανεξάρτητο, πολυφωνικό και πλουραλιστικό τρόπο, χωρίς λαϊκισμούς και υπερβολές.

Η αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης είναι στα χαμηλότερα της -και όχι άδικα. Η κοινωνία ολόκληρη και ειδικότερα οι αγρότες, έχουν ανάγκη από έγκυρη και αληθινή ενημέρωση.

Η σκληρή, αλλά έντιμη κριτική, προς κάθε κατεύθυνση, προς την εκάστοτε εξουσία, αλλά και προς τους εκάστοτε διεκδικητές της εξουσίας, είναι απαραίτητα στοιχεία για μια πραγματική εφημερίδα.

Καλή δύναμη στους εργαζόμενους της εφημερίδας, που με ήθος, γνώση και ενθουσιασμό, δίνουν την καθημερινή τους μάχη.

Εύχομαι η «ΥΧ» να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κοινωνίας και του αγροτικού χώρου ειδικότερα για πραγματική ενημέρωση.»

KentrosΓεώργιος Κέντρος, αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ

«Καταρχήν να ευχηθώ να τα χιλιάσει η εφημερίδα σας… τα φύλλα.
Θεωρώ ότι, γενικότερα, η κυκλοφορία νέων εφημερίδων ή εντύπων συνεισφέρει θετικά στη ενημέρωση, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της εφημερίδας σας φαίνεται ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή την έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, η οποία είναι απαραίτητη.
Οι εξελίξεις στην ΚΑΠ και στις νέες γεωργικές τεχνολογίες απαιτούν συνεχή και ορθή ενημέρωση όλων των φορέων του αγροτικού χώρου. Εύχομαι επιτυχίες στο σημαντικό έργο της ενημέρωσης, που καλείστε να επιτελέσετε.»

AgorastosΚώστας Αγοραστός, πρόεδρος ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Θεσσαλίας

«Στη σημερινή εποχή, στην οποία σύγχρονος και πετυχημένος αγρότης θεωρείται ο ενημερωμένος αγρότης, η «Ύπαιθρος Χώρα» καλείται να παίξει καθοριστικό ρόλο, προσφέροντας εξειδικευμένη και εμπεριστατωμένη γνώση και όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να πρωταγωνιστήσει κάποιος στον πρωτογενή τομέα. Με τη συμπλήρωση 100 φύλλων, θεωρώ ότι η «ΥΧ» έχει πετύχει τον στόχο της και έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στην αγροτική ενημέρωση. Καθιερώθηκε στη συνείδηση των αγροτών ως ένα δυναμικό ειδησεογραφικό μέσο, πάντα παρούσα στις εξελίξεις, με καθαρή ματιά και κοφτερή γραφή όπου χρειάζεται. Κάνοντας χρήση και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και του διαδικτύου, έρχεται σε επαφή και επικοινωνία με το αναγνωστικό κοινό, αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των παραγωγών και πολύ εύστοχα επιχειρεί να τους μεταφέρει στην πρώτη γραμμή της αγροτικής επικαιρότητας. Εύχομαι η εφημερίδα να είναι πάντα ανοιχτή στο κοινό της και να συνεχίσει να μοχθεί καθημερινά για να φέρει εις πέρας την αποστολή της που είναι η προάσπιση της ελευθερίας του λόγου, η αλήθεια και η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής. Το μέλλον ανήκει στην «Ύπαιθρο Χώρα».»

XnarisΜανόλης Χνάρης, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης

«Η συμβολή της Υπαίθρου Χώρας, τα δύο τελευταία χρόνια, που είναι σε κυκλοφορία, είναι καίρια και σημαντική για τον αγροτικό κόσμο, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης και πληροφόρησης, όσο και σε επίπεδο ανάδειξης σημαντικών θεμάτων, καθώς και προβολής δημόσιων πρωτοβουλιών και υγιών ιδιωτικών προσπαθειών.
Θα ήθελα να ευχηθώ στην εφημερίδα να συνεχίσει, για πολλά χρόνια ακόμα, να προσφέρει στους αναγνώστες της έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή, για τα θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα.»

mamalisΣπύρος Μάμαλης, πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ

«Η «ΥΧ» αποτελεί μια δυναμική φωνή στον χώρο της αγροτικής ενημέρωσης. Είναι μια προσπάθεια, η οποία στη μέχρι τώρα πορεία της απέδειξε ότι η έγκυρη πληροφόρηση αποτελεί δύναμη στα χέρια του αναγνώστη και εργαλείο στα χέρια των ασκούντων πολιτική. Έχει αποδειχτεί, άλλωστε, ότι η πολυφωνία αποτελεί προϋπόθεση της ανάπτυξης. Η ελληνική αγροτική οικονομία χρειάζεται φωνές όπως της εφημερίδας σας, που να ασκούν κριτική και να τεκμηριώνουν τις απόψεις που εκφράζουν. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, και κάτω από τις συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, οι εκδοτικές προσπάθειες στον χώρο του Τύπου είναι αξιέπαινες, καθώς προϋποθέτουν μεράκι, όρεξη για δουλειά και υψηλό ρίσκο. Ως εκ τούτου και η δική σας προσπάθεια έχει θετικό πρόσημο για όλους εμάς, οι όποιοι υπηρετούμε τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.
Καλή συνέχεια στο έργο σας και ευελπιστώ να τα χιλιάσετε.»

DiokarantosΓιάννης Διοκαράντος, πρόεδρος του ΕΣΥΦ

«Ο ρόλος του αγροτικού Τύπου δεν χρειάζεται να αναλυθεί πόσο σημαντικός είναι, τόσο για τον παραγωγό όσο και για όλο τον κλάδο και τους εμπλεκόμενους σε αυτόν.

Χρειαζόμαστε την πληροφόρηση και την επικοινωνία, σε μία περίοδο που οι εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης είναι ραγδαίες.

Στις προκλήσεις που καλούμαστε να ανταποκριθούμε, η γνώση του πώς χρησιμοποιούμε τα διαθέσιμα εργαλεία έχει μεγάλη βαρύτητα και ο αγροτικός Τύπος πρέπει να διοχετεύει τη γνώση αυτή αμερόληπτα, έγκυρα και με κοινωνική ευθύνη.

Εκπροσωπώντας τον κλάδο της βιομηχανίας φυτοπροστασίας στην Ελλάδα, ο ΕΣΥΦ, και εγώ προσωπικά, ευχόμαστε η δύναμη της «πένας» της Υπαίθρου Χώρας να συνεχίσει να είναι υπεύθυνη και να «στάζει» γνώση!»

KourempesΦάνης Κουρεμπές, πρόεδρος του ΕΛΓΑ

«Η «ΥΧ» αποτελεί σίγουρα μια δημοσιογραφική παρουσία, που από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, ξεχώρισε μέσα στον κυκεώνα της σύγχρονης πολυμορφικής ενημέρωσης, με την προσήλωσή της στην αντικειμενική παρουσίαση της αλήθειας και την ουσιαστική στήριξη του αγροτικού κόσμου μέσω της ορθής και αμερόληπτης ενημέρωσης που παρέχει.

Η έως τώρα συνεργασία μας έχει υπάρξει ιδιαίτερα θετική, όσον αφορά στην πληροφόρηση των ασφαλισμένων μας αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και την προβολή του έργου του ΕΛΓΑ, μέσω της επιμελούς έρευνας και της εποικοδομητικής κριτικής, που αποτελούν βασικές πρακτικές της δημοσιογραφικής ομάδας της.

Ελπίζουμε η Ύπαιθρος Χώρα να συνεχίσει δυναμικά το έργο της όλα τα προσεχή χρόνια, φέρνοντας πρώτη στον αγροτικό κόσμο τις ειδήσεις που αφορούν τα συμφέροντά του και δίνοντας σε όλους τους αγροτικούς παράγοντες εργαλεία και έμπνευση για περαιτέρω δημιουργία και απόδοση.»

MpalouktsisΣάββας Μπαλουκτσής, πρόεδρος του ΣΕΑΜ

«Ο αντίκτυπος της «ΥΧ» είναι σημαντικός. Εκτιμώ ότι, μέχρι σήμερα, παρά την έντονη κινητικότητα, ο κλάδος της αγροτικής παραγωγής δεν καλυπτόταν πλήρως, υπήρχαν αρκετές πτυχές και ζητήματα που δεν είχαν αναδειχθεί. Εδώ, λοιπόν, έχει έναν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει η εφημερίδα. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές που προβάλλουν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα. Ο στόχος όλων όσων έχουμε θέση και λόγο στον χώρο, πρέπει να είναι να βοηθήσουμε στη διάχυση της γνώσης, ώστε αυτή να αγγίξει τους επαγγελματίες της πρωτογενούς παραγωγής. Συνεπώς, η ευχή μου είναι η εφημερίδα να χιλιάσει τα φύλλα της και να συνεχίσει να αυξάνει την κυκλοφορία της!»

MelisourgosΗλίας Μελισσουργός, πρόεδρος του ΣΕΒΙΖ

«Η «Ύπαιθρος Χώρα» είναι ένα πολύ αξιόλογο έντυπο, που έχει καταφέρει να καταγράψει τον παλμό της αγροτικής οικονομίας. Η πλούσια θεματολογία της αγγίζει τόσο τους αγρότες όσο και τους κτηνοτρόφους, ενώ αναδεικνύει τις επιχειρηματικές αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις γύρω από τον κλάδο των εφοδίων. Παράλληλα, με τις παρεμβάσεις της, έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό ώστε να ανοίξει η συζήτηση γύρω από καίρια ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής, αναδεικνύοντας τις χρόνιες παθογένειες και τα κακώς κείμενα του χώρου. Θεωρώ ότι είναι ένα έντυπο που φέρνει κάτι καινούργιο και διαφορετικό στον ειδικό Τύπο. Εύχομαι να χιλιάσει τα φύλλα της, διατηρώντας τη μαχητικότητά της.»

GeorgoudisΑνδρέας Γεωργούδης, ΓΔ ΕΔΟΚ – καθηγητής Πανεπιστημίου

«Η Ύπαιθρος Χώρα, που με τον τίτλο της χαρακτηρίζει εύλογα τον στόχο της, ήρθε να αυξήσει την πολυφωνία και την ευρύτητα στην ενημέρωση για θέματα όλων των κλάδων της αγροτικής οικονομίας και με το βλέμμα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Ο αναγνώστης, εκτός από τις επιλεγμένες πληροφορίες για τις καλλιέργειες και τις εκτροφές, τις ποικιλίες των φυτών και τις φυλές των ζώων, βρίσκει και ύλη για πρωτοποριακές προτάσεις παραγωγής, για τη σύγχρονη τεχνολογία και τις εξελίξεις στις αγορές. Το περιεχόμενο συμπληρώνεται με άρθρα γενικότερου ενδιαφέροντος, πολιτική θεώρηση και κριτική της επικαιρότητας και παρουσιάζεται με τρόπο που κινεί το ενδιαφέρον ενός ευρύτερου κοινού, των επαγγελματιών, αλλά και αυτών που ενδιαφέρονται απλά ως ερασιτέχνες ή επιδιώκουν να εισέλθουν στον χώρο.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, στην εφημερίδα σας και σε όλους τους συντελεστές της και θερμές ευχές για τη συνέχιση της δημιουργικής της πορείας.»

MarkouΒασίλης Μάρκου, πρόεδρος της ΔΟΒ

«Η «ΥΧ», με τη συμπλήρωση 100 φύλλων παρουσίας της στον χώρο των ΜΜΕ, εδραίωσε τη θέση της, κερδίζοντας επάξια την εμπιστοσύνη των αναγνωστών. Κατάφερε να δώσει το δικό της ιδιαίτερο στίγμα στον αγροτικό χώρο και να κερδίσει το στοίχημα της αντικειμενικής πληροφόρησης και της αναγνώρισης, αποτελώντας πολύτιμο εργαλείο ενημέρωσης για τον αγροτικό –και όχι μόνο– κόσμο.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους συμβάλλουν στη μέχρι τώρα επιτυχή πορεία, στη διεύθυνση, το προσωπικό και όλους τους συνεργάτες και εύχομαι ειλικρινά σε όλο το στελεχιακό δυναμικό της εφημερίδας να συνεχίσει, με την ίδια υπευθυνότητα, συνέπεια και περισσότερη αντικειμενικότητα, την προσπάθεια για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση και την ουσιαστική ενημέρωση του πολίτη – αγρότη.

Εύχομαι μακροημέρευση, δημοσιογραφική εκδοτική επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο σας.»

SiarkosΑντώνης Σιάρκος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος

«Εύχομαι καλή επιτυχία στη συμμετοχή της εφημερίδας στην αξιόπιστη ενημέρωση των αγροτών. Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο το δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν έγκυρες φωνές ενημέρωσης για τον αγροτικό κόσμο όλης της επικράτειας, και βέβαια αξιόπιστες, που σκοπό έχουν να συνεισφέρουν και όχι να προκαλούν σύγχυση στις συνειδήσεις του κόσμου.»

Θεόδωρος Βασιλόπουλος, πρόεδρος της ΠΕΝΑ

«Ο αγροτικός κόσμος και οι νέοι αγρότες δεν μπορούν παρά να είναι χαρούμενοι για την ύπαρξη και την πορεία της Υπαίθρου Χώρας. Αναγνωρίζουμε ότι είναι μια σταθερή φωνή για την ύπαιθρο και έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι αποτελεί πηγή αξιόπιστης και υπεύθυνης ενημέρωσης, χωρίς κραυγές και φανταχτερούς τίτλους.

Αυτό ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των γεωργών, που ψάχνουν για ρεαλιστική και υπεύθυνη ενημέρωση από τον ειδικό Τύπο για τη γεωργία.

Θεωρούμε ότι η Ύπαιθρος Χώρα θα πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία και να αποτελεί πόλο ορθής, συνεπούς και σοβαρής ενημέρωσης για τους Έλληνες αγρότες. Η ΠΕΝΑ, μέσω του προέδρου και του αντιπροέδρου της, θα είναι πάντα δίπλα σε αυτές τις σοβαρές προσπάθειες.»

PavlonasiosΝίκος Παυλονάσιος, αντιπρόεδρος της ΠΕΝΑ

«Είναι αυτό που λέμε «αγροτική εφημερίδα». Πιάνει τον παλμό τον αγροτών, προωθεί καλές πρακτικές νέων αγροτών, επιβραβεύει και αναδεικνύει καινοτομίες αγροτών. Κάθε σελίδα είναι ενδιαφέρουσα και σε απορροφά με τις πληροφορίες και τις γνώσεις που σου μεταδίδει. Είναι μια εφημερίδα που τα έχει όλα. Αντικειμενική και χωρίς παρωπίδες, μας πληροφορεί για προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, προϊόντα, εξαγωγές, καινοτομίες, τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και στον κόσμο στην αγροτική παραγωγή. Είναι καυστική σε θέματα αγροτικής πολιτικής, δεν «μασάει τα λόγια της», συνεργάζεται με νέους αγρότες και με το θεσμικό τους όργανο, την ΠΕΝΑ και είναι πολύ σημαντικό αυτό για όλους μας. Μπορώ να μιλάω ώρα για αυτή την εφημερίδα. Είναι πολύτιμο εργαλείο για όλους τους ανθρώπους της υπαίθρου, για όλους τους αγρότες. Ευχαριστούμε, «Ύπαιθρος Χώρα»…»

KontosΑλέκος Κοντός, πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ

«Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 φύλλων της εφημερίδας σας, θα ήθελα να ευχηθώ να συνεχίσει με την ίδια θέρμη να βρίσκεται δίπλα στον αγροτικό κόσμο της χώρας, για πολλά ακόμη χρόνια.

Πρόκειται, άλλωστε, για μία εφημερίδα που στηρίζει ιδιαίτερα το συνεταιριστικό κίνημα της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι πρόκειται για αγροτικές οργανώσεις, οι οποίες θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους, εξασφαλίζοντας εισόδημα για χιλιάδες οικογένειες.

Εύχομαι να συνεχίσετε να στηρίζετε και να προβάλλετε τις αρχές του συνεργατισμού, βγάζοντας στην επιφάνεια φωτεινά παραδείγματα συνεταιρισμών οι οποίοι είναι υγιείς, έχουν σημαντικά μερίδια στην ελληνική αγορά, ενισχύουν την εξωστρέφειά τους και παράγουν προστιθέμενη αξία όχι μόνο για τα μέλη τους, αλλά για την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Και, παράλληλα, να συνεχίσετε να ασκείτε καλόπιστη κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά στις πράξεις και τις παραλείψεις της σε θέματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο της χώρας μας.»

PrintzosΝικήτας Πρίντζος, α’ αντιπρόεδρος ΣΑΣΟΕΕ

«Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από την έκδοση του πρώτου φύλλου της εφημερίδας σας και εκτιμώ ότι η «ΥΧ» κατάφερε να δώσει το στίγμα της σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν τον αγροτικό κόσμο της χώρας σε μία δύσκολη, για τον τόπο, περίοδο.

Επιδιώκοντας μια αγροτική ανάπτυξη χωρίς τις πελατειακές πρακτικές και την αναξιοκρατία του παρελθόντος, θεωρώ ότι η εφημερίδα ανέδειξε τις χρόνιες αδυναμίες του κλάδου, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, αρκεί να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα αφορά στο αύριο της ελληνικής υπαίθρου.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, η «Ύπαιθρος Χώρα», μέσω των έγκυρων αρθρογράφων και δημοσιογράφων που φιλοξενεί κάθε εβδομάδα στις σελίδες της, έχει αναδείξει τον σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει το εγχώριο συνεταιριστικό κίνημα και ιδιαίτερα οι νέοι ακομμάτιστοι θεσμικοί φορείς, όπως είναι ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ).»

 KoutliampasΝίκος Κουτλιάμπας, β’ αντιπρόεδρος ΣΑΣΟΕΕ

«Οι Έλληνες αγρότες, καθώς και οι φορείς που τους εκπροσωπούν, αισθάνονται ότι βρήκαν στην «Ύπαιθρο Χώρα» έναν πολύτιμο συνεργάτη, που τους βοηθά να βρουν λύσεις σε διάφορα θέματα τα οποία τους απασχολούν και να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Ειδικότερα για εμάς, τους συνεταιριστές, θεωρώ ότι η εφημερίδα στηρίζει και προβάλλει ιδιαίτερα τις αρχές του συνεργατισμού, που δεν είναι άλλες από το κοινό όφελος, τη συλλογικότητα, την ισοτιμία και τη διαφάνεια.

Άλλωστε, η ενίσχυση του υγιούς συνεταιριστικού κινήματος θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να μπορέσει η χώρα μας να ενισχύσει το αγροτικό ΑΕΠ και να αποκτήσουν και πάλι… ζωή πολλές περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.

Εύχομαι, τέλος, να συνεχίσετε να αναδεικνύετε κάθε τι καλό υπάρχει στον εγχώριο αγροτικό κλάδο και να «πολεμάτε» τα κακώς κείμενα, όπως είναι π.χ. η συνέχιση πελατειακών πρακτικών και η διαφθορά.»

PeveretosΠαναγιώτης Πεβερέτος πρόεδρος του ΣΕΚ

«Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 φύλλων της εφημερίδας σας, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στη μέχρι σήμερα επιτυχή πορεία της.

Η «Ύπαιθρος Χώρα» είναι μια σοβαρή εφημερίδα, πραγματική ανάσα στην ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων, μία αντικειμενική 

και ολοκληρωμένη πηγή πληροφόρησης σε όλο το φάσμα της γεωργικής και ζωικής παραγωγής.

Αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους παραγωγούς όλων των κλάδων της αγροτικής οικονομίας που επιθυμούν να ενημερωθούν με εγκυρότητα, αντικειμενικότητα, εξειδίκευση και αξιοπιστία, για όλες τις εξελίξεις και προοπτικές γύρω από τα θέματα της αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά της εφημερίδας στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία και στις προοπτικές ανάπτυξής της.
Εύχομαι στους πρωτεργάτες και σε όλους τους συνεργάτες της εφημερίδας σας να συνεχίσουν επί μακρόν την προσφορά τους, με τον ίδιο δυναμισμό, την ίδια υπευθυνότητα, συνέπεια και αντικειμενικότητα, την ολοκληρωμένη πληροφόρηση και την ουσιαστική ενημέρωση του αγρότη και κτηνοτρόφου.»

GiannakakisΧρήστος Γιαννακάκης πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας

«Υπάρχει μία βασική αρχή στην ελεύθερη οικονομία: «Ο ανταγωνισμός βελτιώνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες». Επομένως, και στον τομέα των εξειδικευμένων εντύπων της Γεωργίας, κάθε καινούργια εκδοτική προσπάθεια είναι θετική και βοηθά στην πληρέστερη ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, που τόσο την έχει ανάγκη.

Η επέτειος των 100 φύλλων της «ΥΧ» αποτελεί σταθμό αξιολόγησης της εκδοτικής προσπάθειας, ο οποίος κατά τη δική μου άποψη έχει και θετικές και αρνητικές καταγραφές. Αδιάψευστος κριτής αλλά και ζωοδότης, είναι το αναγνωστικό κοινό, από το οποίο αποκλειστικά εξαρτάται η επιτυχία ή η αποτυχία ενός εκδοτικού εγχειρήματος.

Ευχές και από εμένα, που περιμένω κάθε Παρασκευή, με ενδιαφέρον και προσμονή, να μελετήσω τη δημοσιογραφική δουλειά των παιδιών της Υπαίθρου Χώρας, τα οποία αγωνίζονται να μας προσφέρουν ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει ο τομέας της αγροτικής ενημέρωσης.

Τώρα, δεν μένει παρά να ευχηθώ να τα εκατοστήσετε και τα έτη.»

LepidasΚώστας Λεπίδας, πρόεδρος της ΕΑΣ Καβάλας

«Η «Ύπαιθρος Χώρα» δεν είναι απλώς μια αγροτική εφημερίδα, αλλά η εφημερίδα που προβάλλει και προωθεί τη συνεταιριστική ιδέα. Για αυτόν τον λόγο, ως γνήσιος συνεταιριστής, θα ήθελα να συγχαρώ τους συντελεστές της εφημερίδας και να ευχηθώ να συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια και σοβαρότητα για πολλά – πολλά χρόνια, αλλά και να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για την υπηρεσία που προσφέρουν στον αγροτικό χώρο γενικότερα.»

MattasΚωνσταντίνος Μάττας, καθηγητής Αγροτικής Πολιτικής στο ΑΠΘ

«Όπως το προϊόν χρειάζεται ταυτότητα και κάθε περιοχή είναι απαραίτητο να αποκτήσει όνομα προκειμένου τα παραγόμενα σε αυτήν προϊόντα να αποκτήσουν υπεραξία, έτσι και ένα έντυπο, που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, είναι βασικό να διαμορφώσει την ταυτότητά του, η οποία, στην περίπτωση της «ΥΧ», συνδέεται άρρηκτα με το όνομά της. Χαίρομαι που κοντά στον ευαίσθητο κόσμο της υπαίθρου, τον οποίο επί πολλά έτη έχω υπηρετήσει από διαφορετικές θέσεις, βρίσκεται ένα έντυπο με αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό, πλούσιο περιεχόμενο και παλμό που ακολουθεί τα βήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας είναι κινεί όλη την οικονομία, καθώς το 1/4 του ΑΕΠ συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τον αγροδιατροφικό τομέα. Η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία στην Ελλάδα έχουν μέλλον, όπως και οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά γύρω τους και ελπίζω, για πολλά ακόμη γενέθλια, η «Ύπαιθρος Χώρα» να βρίσκεται στο πλευρό τους, πάντα με αντικειμενικότητα και σοβαρότητα.»

KanelisΔρ. Πάνος Κανέλλης, πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής & του PerrotisCollege

«Η εκπαίδευση, η έρευνα, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα, που σχετίζονται με τον αγροδιατροφικό τομέα, αποτέλεσαν, από το πρώτο κι όλας φύλλο, τον πυλώνα της εφημερίδας σας. Ήρθε να συμβάλει καθοριστικά στη σωστή, αποτελεσματική, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των ανθρώπων που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα.

Η κοινωνία μας έχει μεγάλες απαιτήσεις από την αγροτική δραστηριότητα, την ώρα που συρρικνώνονται διαρκώς οι απαραίτητοι πόροι: Λιγότερα και πιο υποβαθμισμένα καλλιεργούμενα εδάφη, λιγότερο αρδευτικό νερό κ.ά. Ο μόνος δρόμος για την επίτευξη των παραπάνω είναι η έρευνα, η παραγωγή νέας γνώσης και εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού, η μετατροπή της γνώσης σε νέες τεχνολογίες και μεταποίηση και η εφαρμογή των καινοτομιών στην αγροτική πράξη. Μέσα από τα ρεπορτάζ, τις ειδικές εκδόσεις και τα αφιερώματα, η «Ύπαιθρος Χώρα» αναδεικνύει με σοβαρότητα τα παραπάνω θέματα και βοηθάει αποτελεσματικά, ώστε οι άνθρωποι του αγροδιατροφικού τομέα να αποκτήσουν πρόσβαση στη σωστή γνώση. Ολόψυχες ευχές για μακροημέρευση και ακόμη περισσότερα καινοτόμα ρεπορτάζ.»

KoufoudakisΙωάννης Κουφουδάκης , διευθύνων σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

«Το αν ένας γόνος μέλισσας θα γίνει βασίλισσα ή εργάτρια, εξαρτάται αποκλειστικά από την τροφή, στις πρώτες μέρες της ζωής του. Το μέλλον της Υπαίθρου Χώρας έχει καθοριστεί. Φαίνεται, πλέον, καθαρά, ότι είναι η βασίλισσα της ενημέρωσης στον αγροτικό τομέα. Αρχές, όπως το ότι δεν παράγω άλλα παρουσιάζω ειδήσεις, ότι γράφω την αλήθεια και όχι αυτό που με «συμφέρει», ότι στηρίζω την καινοτομία και τη ρεαλιστική προσπάθεια απεγκλωβισμού από τη μιζέρια στον αγροτικό κόσμο, ήταν ηλίου φαεινότερο πως θα έχουν την προσδοκώμενη απήχηση στο αναγνωστικό κοινό. Άλλωστε αυτή η απήχηση συμπαρέσυρε και τα υπόλοιπα μέσα του χώρου να αναβαθμιστούν για να επιβιώσουν.

Επειδή, όμως, την επιτυχία δεν την κρίνει το σήμερα, άλλα η μακρά πορεία στα χαρακώματα ενός, επί της ουσίας, αβοήθητου αγροτικού τομέα, είναι μείζονος σημασίας η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση να κυριαρχεί στο πνεύμα όλων των συντελεστών της «ΥΧ». Εύχομαι η εφημερίδα να αγκαλιάσει και να αγκαλιαστεί από ακόμα περισσότερους ανθρώπους του χώρου, διατηρώντας πάντα ανεξίτηλες της αρχές της.»

KaltsisΓιάννης Καλτσής, M.Sc. γεωπόνος, διευθύνων σύμβουλος της PROTYPON AE

«Με την αφορμή τη συμπλήρωση των 100 φύλλων της εφημερίδας σας, θα ήθελα να επισημάνω την αξιόλογη προσπάθειά σας για την έγκυρη και πολύπλευρη ενημέρωση του αγροτικού χώρου. Θεωρώ ότι η βελτίωση του επιπέδου της ενημέρωσης είναι αισθητή πλέον σε κάθε νέο φύλλο και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί με γοργότερους ρυθμούς. Γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που έχει ο αγροτικός τομέας, κυρίως στον τομέα της ενημέρωσης, και μόνο ως επιτυχής μπορεί να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη προσπάθεια, δεδομένου ότι έχει συσταθεί και λειτουργήσει σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εύχομαι, λοιπόν, την εδραίωση και μακροημέρευση της εφημερίδας σας και να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την αξιόπιστη, εμπεριστατωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση του αγροτικού μας χώρου, που τόσο το έχει ανάγκη.»

MavroudisΓιάννης Μαυρουδής, Διευθύνων Σύμβουλος της NEUROPUBLICAE

«Οφείλω να πω ότι, όταν διάβασα το πρώτο φύλλο της «ΥΧ», ένιωσα μεικτά συναισθήματα. Από τη μία, συναισθήματα χαράς, επειδή δημιουργήθηκε ένα έντυπο που έδειχνε ότι θα μας παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τις διεθνείς εξελίξεις, που θα μας γύρναγε στις εποχές της πραγματικής δημοσιογραφίας και ανάδειξης της πραγματικής είδησης, αυτής που έχει ανάγκη να πληροφορηθεί ο Έλληνας αγρότης/επιχειρηματίας του πρωτογενούς τομέα. Από την άλλη, λύπης, γιατί στις εποχές των fake news, της παραπληροφόρησης και της οικονομικής κρίσης, ένα τέτοιο έντυπο θα ήταν πολύ δύσκολο να επιβιώσει… και να, τελικά, που ξεπεράσατε τις αρχικές μου προσδοκίες και καταφέρατε όχι μόνο να επιβιώσετε, αλλά και να καταστείτε ηγέτης της ενημέρωσης του πρωτογενούς τομέα. Καταφέρατε να βελτιώνεστε φύλλο με το φύλλο και να πιάνετε τον παλμό της ελληνικής υπαίθρου, προσθέτοντας συνεχώς στην οικογένεια των αναγνωστών σας καινούργια και πιστά μέλη… Αυτή είναι και η πραγματική επιτυχία του εγχειρήματός σας και εύχομαι ολόψυχα στην ομάδα σας να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο τον δύσκολο αγώνα, που δίνετε για την πραγματική ενημέρωση.»

PapadimitriouΒάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Από την αρχή της κυκλοφορίας της, η εφημερίδα «ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ» προσφέρει έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση στις επιχειρήσεις, σχετικά με τον αγροτικό κλάδο. Η Βιομηχανία Τροφίμων, ως ένας από τους πιο δυναμικούς, ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς κλάδους, με ουσιαστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, στηρίζει τον αγροτικό τομέα και απορροφά τον μεγαλύτερο όγκο αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, δίνοντας πολύ μεγάλη σημασία στην ποιότητα των πρώτων υλών. Η σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τη μεταποίηση συμβάλλει στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου στη χώρα μας και, κατά συνέπεια, στην παραγωγή και στη διάθεση προϊόντων διατροφής υψηλής ποιότητας. Με αφορμή τη συμπλήρωση κυκλοφορίας 100 τευχών, ευχόμαστε η «ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ» να συνεχίσει το σημαντικό έργο της και να προσφέρει ουσιαστική ενημέρωση στον κλάδο εστιάζοντας στην ανάπτυξή του.

MpakalexisΘανάσης Μπακαλέξης, διοικητής ΕΦΚΑ

«Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 φύλλων της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα», εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για μακροημέρευση, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο εκδοτικό εγχείρημα συμβάλλει στη διάδοση της έγκυρης ενημέρωσης, έχοντας καταξιωθεί στη συνείδηση των επαγγελματιών του αγροτικού τομέα ως ένα αξιόπιστο μέσο.

Τα εύσημα θα πρέπει να αποδοθούν, επίσης, στη συντακτική και δημιουργική ομάδα του ιστότοπου ypaithros.gr, καθώς αποτελεί ένα χρηστικό εργαλείο στην ψηφιακή εποχή, την οποία ο αγροτικός κόσμος ακολουθεί με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς. Ο ΕΦΚΑ, ως νεοσύστατος φορέας, επιδιώκει καθημερινά να βελτιώνει τις υπηρεσίες του, δείχνοντας το φιλικό του πρόσωπο προς τον πολίτη, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, στο οποίο ο αγροτικός τομέας κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και οι αγρότες μας ισότιμη θέση με όλους τους ασφαλισμένους. »

IgnatiadisΣπύρος Ιγνατιάδης, γενικός διευθυντή ΣΕΒΕ

«Χαιρετίζουμε τα 100 τεύχη από την έκδοση της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα» και ευχόμαστε μακροημέρευση. Ο αγροδιατροφικός κλάδος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερα όσον αφορά το εξωτερικό εμπόριο, τα προϊόντα της αγροδιατροφής συνεισφέρουν σε ποσοστό 23% στο σύνολο των εξαγωγών, αποτελώντας τον βασικό πυλώνα της ελληνικής εξωστρέφειας, καθώς η ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων δημιουργεί ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Γίνεται έτσι αντιληπτό ότι το έργο που επιτελεί η «Ύπαιθρος Χώρα», με ουσιαστική πληροφόρηση των Ελλήνων αγροτών για τις εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα, συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της εξωστρέφειας και στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος. Ο ΣΕΒΕ, ως ο μεγαλύτερος εξαγωγικός φορέας της χώρας με μέλη σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ως εκπρόσωπος μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, εύχεται συνέχεια στις επιτυχίες με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.»

 euthimiadisΕυθύμιος Ν. Ευθυμιάδης, Πρόεδρος ΣΕΠΥ              

«Με την ευκαιρία της επετειακής έκδοσης του 100ου φύλλου της εφημερίδας σας θα ήθελα να σας συγχαρώ για την μέχρι σήμερα προσπάθεια σας και να ευχηθώ μακροημέρευση στην έκδοσή της.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ύπαιθρος ΧΩΡΑ»  σε μια περίοδο που ο τύπος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ήλθε να εμπλουτίσει και να ενημερώσει όχι μόνον τον αγροτικό κόσμο, αλλά και τον αστικό πληθυσμό, για τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική και παγκόσμια γεωργία.

Με τις παρεμβάσεις και τα σχόλιά της εκτιμούμε ότι η εφημερίδα σας ήδη έχει συμβάλει στην ανάδειξη των προβλημάτων της γεωργίας και στη προώθηση λύσεων γι αυτά, ενώ συγχρόνως αναδεικνύει και την σημασία της αγροτικής παραγωγής, τόσο στον αγροτοδιατροφικό τομέα , όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΣΕΠΥ) θα ήθελα  εκ μέρους του Διοικητικού του Συμβουλίου να εκφράσω την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μας για την προβολή του έργου του Συνδέσμου μας εκ μέρους σας.»