30/12/15 φύλλο 09

γράφει ο Μπιστικός

Μπιστικός

– Το έλα να δεις γίνεται το τελευταίο διάστημα στον αγροτοσυνδικαλιστικό χώρο. Ορισμένοι παλιοί αλλά και νεότεροι αγροτοσυνδικαλιστές, προερχόμενοι από διάφορες κομματικές παρατάξεις, διασταυρώνουν τα ξίφη τους –με βαριές πολλές φορές κουβέντες- μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και on air, σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Ο λόγος; Μάλλον το ποιος θα επικρατήσει ως ο καλύτερος, ο πιο έμπειρος και ο πιο δυναμικός στις κινητοποιήσεις που έρχονται… Πάντως, η εικόνα που βγάζουν προς τα έξω σίγουρα δεν βοηθά στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

– Όλα δείχνουν ότι οι περιφέρειες, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το βαρύ φορτίο που θα έχουν από τη νέα χρονιά, καθώς θα χρειαστεί να υλοποιήσουν σημαντικές δράσεις από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κ. Αγοραστός, ζητά, με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ν. Στουπή, την ενεργοποίηση της πρακτικής άσκησης πτυχιούχων γεωτεχνικών σχολών στις περιφέρειες.

– Διεξοδική ενημέρωση για τα βοσκοτόπια και τις αποζημιώσεις από τις ζωονόσους μαθαίνω ότι είχε πρόσφατα από τον αναπληρωτή υπουργό, Μ. Μπόλαρη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δ. Καμπούρης. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του αναπληρωτή στην Αχαρνών και ήταν σε χαλαρό κλίμα, αφού οι δυο άντρες γνωρίζονται αρκετά καλά από το παρελθόν, καθώς δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια –ο καθένας από το δικό του μετερίζι- στη Θεσσαλονίκη.