Το 10ο Φεστιβάλ Φιστικιού στην Αίγινα

Το 10ο Φεστιβάλ Φιστικιού στην Αίγινα

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε το 10ο Φεστιβάλ Φιστικιού στην Αίγινα, με τις εκδηλώσεις «να έχουν γίνει πλέον θεσμός, με την Περιφέρεια αρωγό και συμπαραστάτη σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προάγουν την πρωτογενή παραγωγή και την καινοτομία», όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος εκπροσώπησε την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Επίσης, στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Α’ Πειραιά Θεόδωρος Δρίτσας και Ελένη Σταματάκη, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Γεώργιος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης, άλλοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας (ΚΕΔΑ) Καίτη Σαλπέα κ.ά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ημερίδα του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αίγινας για τις «Μυκητολογικές ασθένειες της Φιστικιάς και Στρατηγικές ολοκληρωμένης διαχείρισής τους». Στον χαιρετισμό του, ο αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τον πρόεδρο, Νίκο Αλυφαντή, για τις «στοχευμένες επιστημονικές παρεμβάσεις των ομιλητών ως προς τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, την αύξηση της παραγωγής και τη μείωση του κόστους».

Ο κ. Χατζηπέρος ενημέρωσε ότι ιδιαίτερα για τις φυτοπαθογενέσεις, την εμφάνιση νέων μυκήτων συνεπεία της κλιματικής αλλαγής αλλά και τη μείωση του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού, η Περιφέρεια κατασκευάζει τον υποθαλάσσιο αγωγό για τη μεταφορά του νερού στην Αίγινα, μελετάει την κατασκευή φράγματος στο Ρέμα της Σκοτεινής, καθώς επίσης και την επαναχρησιμοποίηση του νερού των βιολογικών καθαρισμών, προκειμένου να βελτιωθεί ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψή του στο νησί, ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τα εργοτάξια οδοποιίας, γεφυρών και το γήπεδο-στάδιο της Αίγινας, όπου οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ