Το παν και… το ‘καναν

γράφει ο Βολοκόπος

Οικογένεια Σολομώντα

«Χρυσή» απάντηση έδωσε η σύζυγος Πατούλη για την… χρυσή φωτό που ξεσήκωσε το διαδίκτυο. Σε αυτήν, εμφανίζεται η οικογένεια του δημάρχου Αμαρουσίου, μέσα στο -κυριολεκτικά αυτή τη φορά- χρυσό τους σπίτι, να εύχονται χρόνια πολλά μέσω facebook. Η Μαρίνα Πατούλη, ερωτώμενη σχετικά, απάντησε «Εύχομαι να είναι γεμάτη χρυσάφι η ψυχή των ανθρώπων γιατί αυτό μετράει». Τόσο χρυσάφι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, η αλήθεια είναι πως είχαμε καιρό να δούμε.

Μαθήματα πολιτισμού –και ρατσισμού

Μάθημα πολιτισμού έδωσαν δύο άραβες επιβάτες της Aegean, όταν στην πτήση από Αθήνα προς Τελ-Αβίβ, Ισραηλινοί συνεπιβάτες τους ξεσηκώθηκαν και ματαίωσαν την απογείωση, απαιτώντας οι δύο άραβες να αποβιβαστούν. Προς τιμήν τους, οι τελευταίοι αποδέχθηκαν την προσφορά της εταιρείας να μείνουν σε ξενοδοχείο και να πετάξουν την επόμενη μέρα. Προσφορά επαίσχυντη όμως. Η Aegean υπέκυψε στην απρόκλητη ρατσιστική βία. Αν ήθελε να τιμήσει το όνομά της, έπρεπε να κατεβάσει όποιον Ισραηλινό είχε αντιρρήσεις στη συνύπαρξή του για λίγες ώρες με τους άραβες. Ντόμπρα πράγματα.

Το παν και… το ‘καναν

Θα ντραπούν να ξανακοιτάξουν στα μάτια τον Πάμπλο Ιγκλέσιας πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, που διατυμπάνιζαν την πρόθεσή τους να αποποιηθούν τα κρατικά αυτοκίνητα, να μειώσουν τους μισθούς τους, να να να… Εμφανώς ανώτεροι οι Ισπανοί, μια από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβαν, και μάλιστα χωρίς καν να βγουν κυβέρνηση, ήταν να μειώσουν τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις και να αρνηθούν κάθε άλλο επίδομα!

Στο βάθος… Παρασκευόπουλος

Ίσως να βιάστηκαν οι της Ένωσης Εισαγγελέων, λόγω και της φύσης του επαγγέλματός τους, να βγάλουν την ανακοίνωση που οδήγησε το μισό ΔΣ σε παραίτηση. Ναι μεν μπορεί να είναι εύλογες οι ενστάσεις τους για τη χρησιμοποίηση παρανόμως αποκτηθέντων στοιχείων σε δίκες, όμως εξίσου εύλογη είναι όχι μόνο η αλλαγή που επιδιώκει η κυβέρνηση, αλλά και οι υποψίες για το ποιοι εξυπηρετούν και ποιοι εξυπηρετούνται από τα συμφέροντα.