Φάκελος SOS

γράφει ο Κομισάριος

Κομισάριος

Αν πιστεύετε, με όλα αυτά που έχω γράψει κατά καιρούς για τον «συνάδελφο» Φιλ, ότι ο Επίτροπος Γεωργίας έχει πολλά στο κεφάλι του, πού να δείτε τι σκοτούρες έχουν άλλοι «συνάδελφοι». Αυτή την εποχή δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να βρίσκομαι στη θέση της Ρουμάνας Επιτρόπου Κορίνας Κρετσού, αρμόδιας για έναν φάκελο SOS για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη συνολικότερα: την περιφερειακή πολιτική.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

H συμπαθής (και από όσο γνωρίζω τρέφουσα φιλελληνικά αισθήματα) Κορίνα μπήκε στο στόχαστρο της «σκληροπυρηνικής» Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ίγκεμπορ Γκράσλε, η οποία με επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα της Κομισιόν ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με το «ελαφρύ» πρόγραμμα της κ. Κρετσού και τις εργασιακές της συνήθειες.

ΤΟ ΜΙΣΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Όλα αυτά, σε συνέχεια δημοσιεύματος του περίβλεπτου, αμερικανικής προέλευσης και ευρωπαϊκής θεματολογίας, εντύπου POLITICO, σύμφωνα με το οποίο σχεδόν το μισό γραφείο της κ. Κρετσού παραιτήθηκε μέσα στο 2015, από τον υπεύθυνο του γραφείου μέχρι τον οδηγό, εγείροντας ερωτήματα για το τι μπορεί να συνέβη.

ΤΟ… ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Σύμφωνα με τις διαρροές ορισμένων εκ των παραιτηθέντων που δημοσίευσε η POLITICO, η κ. Κρετσού δεν πολυεμφανιζόταν στο γραφείο, αρνιόταν σημαντικά ραντεβού που της προτείνονταν και ανέθετε στους συνεργάτες της αρμοδιότητες οικιακής βοηθού και σοφέρ-ξεναγού. Το δε κορυφαίο: κάπνιζε εντός γραφείου παρά τις ρητές απαγορεύσεις.

ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγαπητή Κορίνα, δεν ξέρω τι από τα παραπάνω ισχύει και τι θα απαντήσει η Κομισιόν στην κ. Γκράσλε, αλλά σε ξορκίζω: βάλε τα δυνατά σου γιατί δεν έχουμε και πολλούς συμμάχους στην Κομισιόν. Άντε, για να ασχοληθώ και λίγο με τον Φιλ, που αυτές τις μέρες «πετάει» με τα φτερά που του έδωσε το Ευρωβαρόμετρο: Φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι στηρίζουν την ΚΑΠ. Μην το πείτε ούτε του παπά, φίλτατοι, αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί μας για το μέλλον της ΚΑΠ που… δεν αργεί πολύ.