12/02/2016 φύλλο 15

γράφει ο Μπιστικός

Μπιστικός

– Μια τα γεγονότα της Κομοτηνής με την πολύωρη «ομηρία» του Β. Αποστόλου, μια η ματαίωση –για πρώτη φορά στα χρονικά– της Agrotica στη Θεσσαλονίκη, μια η ματαίωση της διακομματικής επιτροπής στη Βουλή λόγω της άρνησης των αγροτών να συμμετάσχουν, τρίτωσε το κακό για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και για την κυβέρνηση.

– Πονοκέφαλος επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο με τη σκέψη και μόνο ότι ενδέχεται να υπάρξουν το σαββατοκύριακο εικόνες στα ΜΜΕ με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της Αθήνας. Για αυτό η κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά μέσω της Τροχαίας και της Αστυνομίας να μη φτάσει ούτε ένα τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος.

– Και δεν είναι μόνο τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, που προκαλούν ταραχή, στην κυβέρνηση αγωνιούν ακόμα και για το ενδεχόμενο ξαφνικής αλλαγής των σχεδίων των αγροτών, που θα βρεθούν και θα διανυκτερεύσουν στην πρωτεύουσα, με αιφνιδιαστικές καταλήψεις σε δημόσια κτήρια και φορείς, που εποπτεύονται από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών.

– Οργισμένοι είναι Σερραίοι αγρότες με τον συντοπίτη τους αναπληρωτή υπουργό, Μ. Μπόλαρη, αφού, όπως τονίζουν, είναι σαν να σφυρίζει αδιάφορα για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου τους. «Τόσο καιρό, που είμαστε στους δρόμους, δεν ακούσαμε καμία τοποθέτησή του για το ασφαλιστικό και το φορολογικό», λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι μάλλον δεν θέλει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για να μην «καεί» ο ίδιος!