5/2/2016 φύλλο 14

γράφει ο Μπιστικός

Μπιστικός

-Και μόνο στο άκουσμα της είδησης ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών, στις διαπραγματεύσεις τους με την κυβέρνηση θα συζητήσουν όχι μόνο το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό, οι αγρότες προβλέπουν ότι θα κάνουν «Κούλουμα» στα μπλόκα. «Αν δεν αποσύρουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και δεν πάρουν πίσω τα μέτρα που ακούγονται για τη φορολόγησή μας, και τις Απόκριες στον δρόμο θα είμαστε» λένε χαρακτηριστικά.

-Και ενώ η κυβέρνηση καλεί τον αγροτικό κόσμο σε διάλογο, εξακολουθεί να παραμένει η οργή στα διάσπαρτα αγροτικά μέτωπα από τη δήλωση του υπουργού Β. Αποστόλου –μετά τη ματαίωση των εγκαινίων της Agrotica- ότι στα επεισόδια της Θεσσαλονίκης, αλλά και στις αγροτικές κινητοποιήσεις, φαίνεται να πρωτοστατούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

-Στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό συνέχισε, αυτή την εβδομάδα, και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ό. Γεροβασίλη, η οποία άφησε αιχμές για δυνάμεις που έχουν διεισδύσει στα μπλόκα, και προσπαθούν, όπως είπε, να δημιουργήσουν κλίμα πολιτικής αναταραχής. Με αυτά και με αυτά, μαθαίνω ότι «μπαρούτι» έγιναν ακόμα και απλοί παραγωγοί που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, οι οποίοι τονίζουν ότι είναι απαράδεκτο να τους ταυτίζουν με ακροδεξιά στοιχεία.

-Στα ύψη αναμένεται να ανέβει σήμερα, Παρασκευή, το πολιτικό «θερμόμετρο» στη Βουλή. Ο λόγος; Η συζήτηση της επερώτησης που έχει καταθέσει στο ΥΠΑΑΤ το ΚΚΕ, που ρωτά «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών, που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωσή τους».