Με 21 εκατομμύρια ξεκινά η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Με δημόσια χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στα 21 εκατ. ευρώ ανοίγει ο δρόμος για τα έργα επανεκκίνησης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Μέσα από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν εκκρεμότητες, οι οποίες είχαν σχέση με οικονομικές και νομικές υποχρεώσεις, καθώς και διοικητικές αδυναμίες.

Η έκθεση βρέθηκε στον αέρα χωρίς κανέναν ουσιαστικό ρόλο στα οικονομικά δεδομένα της Φθιώτιδας, αλλά και κατ’ επέκταση της Περιφέρειας Στερεάς. Η Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού σε συνεργασία με τα επιμελητήρια κατάφεραν το τελευταίο διάστημα να την επαναφέρουν σε τροχιά ανάκαμψης και, ήδη, έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η επαναλειτουργία της, μετά από πολλά χρόνια, με πολλούς συμμετέχοντες. Στο παραπάνω ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης εντάσσονται και κάποιες άλλες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν σχέση με την αναβάθμιση του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών και άλλα ιστορικά μνημεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η χρηματοδότηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη δημοπράτηση των έργων για το επόμενο διάστημα. Ήδη, υπάρχουν ώριμα σχέδια για την υλοποίηση, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα. Σύμφωνα με δήλωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, καλωσορίζει με χαρά την επιτυχία της χρηματοδότησης για την επανασύσταση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Στόχος, όπως είπε, είναι να γίνει πράξη στα επόμενα χρόνια η νέα Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, η οποία αποτελεί τον αναπτυξιακό πυλώνα για τη Λαμία και ολόκληρη τη χώρα. «Έχουμε στα χέρια μας όλα τα απαιτούμενα εφόδια, νομικά, τεχνικά και οικονομικά, ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».