Με 25 εκατ. δολάρια επεκτείνει η Infarm το νέο σύστημα καλλιέργειας

Λαχανικά του κουτιού infarm

Χρηματοδότηση για να επεκτείνει το σύστημα εσωτερικών καλλιεργειών –μια τεχνολογία με τη χρήση λιγότερων εδαφών, ευρύτερα γνωστή για την καλλιέργεια μαριχουάνας– σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη, εξασφάλισε η βερολινέζικη startup Infarm, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τρεις κινηματογραφιστές από το Ισραήλ που αποφάσισαν να γίνουν επιχειρηματίες, αποφάσισε να συγκεντρώσει κεφάλαια για να στήσει μικρές φάρμες μέσα σε καταστήματα με την Edeka, τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γερμανία. Επίσης, συνεργάζεται με την αλυσίδα Metro, τον νούμερο δύο λιανοπωλητή της χώρας.

Στόχος της Infarm είναι να αποκτήσουν αυτάρκεια οι πόλεις στην παραγωγή τροφίμων, μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους.

Όμως, τι ακριβώς περιλαμβάνει;

Πρόκειται για μια ενιαία μονάδα, μεγέθους 2 τετραγωνικών μέτρων, που μπορεί να βρίσκεται σε καταστήματα ή τραπεζαρίες εστιατορίων ή οι ίδιες μονάδες μπορούν να συνδεθούν μαζί σε κεντρικά σημεία διανομής, για να αναπτυχθούν εκατοντάδες διαφορετικές ποικιλίες φυτών, το καθένα με το δικό του μικροκλίμα.

«Αποφασίσαμε ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν φέρναμε τις φάρμες κατευθείαν εκεί που ζούνε και τρώνε οι άνθρωποι», αναφέρει στο Reuters ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Infarm, Erez Galonska.

«Οι ανταγωνιστές μας στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι μειώνουν τα απόβλητα από τις αγροτικές αλυσίδες εφοδιασμού σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ η Infarm προσπαθεί να εξαλείψει την ανάγκη για την ίδια την εφοδιαστική αλυσίδα», δήλωσε η Osnat Michaeli, εκ των ιδρυτών και υπεύθυνη μάρκετινγκ της εταιρείας.

¡Η Infarm προσπαθεί να καταργήσει την ανάγκη ύπαρξης της ίδιας της εφοδιαστικής αλυσίδας, φέρνοντας την καλλιέργεια λαχανικών σε εσωτερικούς χώρους, όπως σούπερ μάρκετ και εστιατόρια. Η Infarm υποστηρίζει ότι θα έχει 1.000 μικροκατασκευές αστικών εκμεταλλεύσεων που θα λειτουργούν στην Ευρώπη μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, αρχίζοντας από το Παρίσι, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη και άλλες γερμανικές πόλεις πέραν του Βερολίνου.