Στις 26/1 βγαίνουν στα μπλόκα οι αγρότες της Φθιώτιδας στις 24/1 οι Θεσσαλοί

Δυναμικές κινητοποιήσεις και στήσιμο μπλόκων με αφετηρία της 26 Γενάρη αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας σε μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Γενάρη στη Λαμία.

Εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων για την οργάνωση και συντονισμό των κινητοποιήσεων και του αγώνα επιβίωσης που καλούνται να δώσουν απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την αγροτική πολιτική που τους οδηγεί στην εξαθλίωση και την εξαφάνιση.

Αγρότες από την κατεστραμμένη από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχή του Δομοκού, την Ανατολική Φθιώτιδα και την Αταλάντη που πλήττονται από την ακαρπία της ελιάς, τα καμποχώρια της Λαμίας, τη δυτική Φθιώτιδα και τη δυτική Λοκρίδα διατράνωσαν «πως δεν πάει άλλο» και έστειλα το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι δυναμικές κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο για να μπορέσουν να παραμείνουν στις καλλιέργειες και τα κοπάδια τους.

Στην κατάσταση που βιώνουν οι πιο παλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι και θα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν αναφέρθηκε στην εισήγηση του ο Χρήστος Λιγδής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, ενώ ακολούθησαν παρεμβάσεις με τους εκπροσώπους των συλλόγων οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί σε κάθε περιοχή και επισήμαναν την ανάγκη δυναμικών κινητοποιήσεων αλλά και κοινού αγώνα με τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες.

Μέσα από την συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους την Παρασκευή 26 Γενάρη, έχοντας ως πρώτο στόχο την ανάπτυξη μπλόκων στην περιοχή της Αταλάντης, της Λαμίας και του Δομοκού και στη συνέχεια να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα, χωρίς να να αποκλειστεί η δημιουργία ενός μαζικού μπλόκου σε όλη τη Φθιώτιδα.

Επίσης αποφασίστηκε δυναμική παρουσία διαμαρτυρίας στην εκδήλωση για την αγροτική επιχειρηματικότητα που διοργανώνει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας την Κυριακή 21 Γενάρη στη Λαμία, όπου αναμένεται να παρευρεθεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό στη σύσκεψη προσδιορίστηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι συνελεύσεις των αγροτικών συλλόγων και οι συσκέψεις στα χωριά, στοχεύοντας στη συγκέντρωση δυνάμεων.

Από τη σύσκεψη

Ετοιμάζουν μπλόκα οι αγρότες της Θεσσαλίας

Πηγή: 90,2.gr και ertnews.gr