Η περιβαλλοντική δράση “Let’s do it” στο Δήμο Ζίτσας

Η περιβαλλοντική δράση

Με μεγάλη συμμετοχή κυρίως παιδιών και μαθητών πραγματοποιήθηκε και στο δήμο Ζίτσας η Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece! την Κυριακή (17/04/2016).

Το σύνθημα της δράσης για τη φετινή διοργάνωση ήταν, «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!». Έτσι στο Δήμο Ζίτσας το πρωί της Κυριακής εθελοντές προχώρησαν στον καθαρισμό της πλατείας στο παλαιό Δημαρχείο στη Δ.Κ. Ελεούσας και το απόγευμα έδωσαν εκ νέου ραντεβού με τον Αντιδήμαρχο Στέφανο Μιχάλη και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Δημήτρη Αθανασίου, συγκεντρώθηκαν στο υδραγωγείο στο λόφο «Γοριτσάκι», καθάρισαν το χώρο από άχρηστα αντικείμενα, ξερά κλαδιά και φύτευσαν δέντρα με σκοπό να αξιοποιηθεί το υπάρχον άλσος.

Ανάλογες δράσεις διοργανώθηκαν από εθελοντικές ομάδες στις περισσότερες Τ.Κ. του Δήμου.

Να σημειωθεί πως το Let’s do it Greece! είναι μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, σε  όλη τη χώρα!