3 συμβουλές για «πράσινη» ομορφιά

Δεν γνωρίζω πλέον πολλούς ανθρώπους που να μην έχουν ενσωματώσει έστω και μία «πράσινη» συνήθεια στη ζωή τους.

3 συμβουλές για «πράσινη» ομορφιά

Διατηρείστε κι εσείς τη φρεσκάδα σας και υιοθετήστε ταυτόχρονα έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής, μέσα από την περιποίηση του εαυτού σας. «Πρασινίστε» την ομορφιά σας, ξεκινώντας από αύριο!

Keep walking χωρίς κάλους
Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέρυλαντ προτείνει να κόψουμε ένα μικρό κομμάτι ώριμης μπανανόφλουδας και να το τοποθετήσουμε στους κάλους των δακτύλων ή στο σημείο όπου έχει σκληρύνει η φτέρνα μας. Βάλτε και μια κολλητική ταινία για να το συγκρατήσετε στη θέση του όλο το βράδυ.

Γιατί μαϊντανός;
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας απωθητικό κουνουπιών, τοποθετώντας τριμμένο μαϊντανό σε ένα βάζο αναμεμειγμένο με ξίδι από μηλίτη. Τρίψτε το μείγμα στο δέρμα σας ή βουτήξτε ένα μαντήλι σε αυτό και δέστε το στο χέρι, το λαιμό ή στο καπέλο σας, για να μη σας πλησιάζουν τα κουνούπια.

Σπάνε οι βλεφαρίδες σας; Τα φρύδια σας είναι αραιά; Έχετε ψαλίδα; Πηγαίνετε γρήγορα στο φαρμακείο και ζητήστε καστορέλαιο! Είναι διάσημο για τις ικανότητες του – τρίψτε λίγο πάνω στις βλεφαρίδες και τα φρύδια κάθε βράδυ. Σε περιπτώσεις τριχόπτωσης κάντε μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο μαζί με καστορέλαιο. Τυλίξτε με μια σακούλα τα μαλλιά και στην συνέχεια με μια ζεστή πετσέτα για ν’ ανοίξουν οι πόροι του κεφαλιού και να εισχωρήσουν πιο καλά τα θρεπτικά συστατικά των ελαίων στο δέρμα του κεφαλιού. Μετά από μια ώρα λουστείτε κανονικά.