Στις 30 ψηφιακά ανεπτυγμένες πόλεις της Ε.Ε. το Ηράκλειο

Στις 30 ψηφιακά ανεπτυγμένες πόλεις της Ε.Ε. το Ηράκλειο
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Στις 30 πιο ισχυρές ψηφιακά πόλεις της Ευρώπης συγκαταλέγεται και επισήμως το Ηράκλειο, το οποίο άλλωστε βραβεύτηκε την περασμένη εβδομάδα με το Χρυσό Βραβείο “Best City Awards 2018” ως πόλη που διαθέτει και χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες και καινοτόμες δράσεις.

Την Τρίτη 4/11, εξάλλου, πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες το φόρουμ «Digital Cities Challenge, Mayors Summit», στο οποίο θα συμμετάσχει ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, από κοινού με τους δημάρχους των πιο ισχυρών ψηφιακά πόλεων της Ευρώπης.

Το «Digital Cities Challenge» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βασικό αντικείμενο την αξιολόγηση της συνολικής ψηφιακής πολιτικής των ενδιαφερόμενων πόλεων καθώς και την παροχή συμβουλών για την βελτίωση αυτής της πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης, οι πόλεις που κρίθηκαν, κατατάχθηκαν σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία με την ονομασία Mentor Cities αριθμεί έξι πόλεις, η δεύτερη, οι Fellow Cities περιλαμβάνει είκοσι μία πόλεις και η τρίτη, οι Challenge Cities, δεκαπέντε πόλεις.

Ο Δήμος Ηρακλείου συγκέντρωσε βαθμολογία 19,5 με άριστα το 20 και βρίσκεται στην κατηγορία Fellow Cities, μαζί άλλες δυο πόλεις από την Ελλάδα, την Αθήνα και τα Τρίκαλα.

Στο  φόρουμ της Τρίτης, όπου θα παρευρεθεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Πέτρο Ινιωτάκη (φωτογραφία),  θα συναντηθούν Δήμαρχοι  των πόλεων του «Digital Cities Challenge» και θα συζητήσουν θέματα  ψηφιακής πολιτικής.

Παράλληλα, είναι προγραμματισμένη και η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες Δήμους.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-