5 start-ups δείχνουν τις τάσεις στην κτηνοτροφία ακριβείας (video)

mastitida-ktinotrofia-liseis-min
-Διαφήμιση-

Αποτελούν σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία που έχουν προκαλέσει το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών παγκοσμίως. Τα εργαλεία αυτά μπορούν όχι μόνο να μειώσουν το κόστος εκτροφής, αλλά και να αυξήσουν την ευημερία των ζώων, αυξάνοντας παράλληλα την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής. Τα οφέλη αυτά έχουν αρχίσει να κινούν το ενδιαφέρον νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες εστιάζουν την προσοχή τους στους παρακάτω τομείς, δείχνοντας τον δρόμο στα συστήματα κτηνοτροφίας ακριβείας:

Μείωση αντιβιοτικών – Advanced Animal Diagnostics- ΗΠΑ

Το Advanced Animal Diagnostics αναπτύσσει εργαλεία για τη διάγνωση των ασθενειών στα ζώα σε κάθε εκμετάλλευση. Η εταιρεία, με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, στοχεύει να μειώσει τον αριθμό των αντιβιοτικών που χορηγούνται στα ζώα.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στοχεύει στην ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του ζώου για την εύρεση και τον προσδιορισμό του σταδίου των λοιμώξεων. με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει μια εναλλακτική λύση στην προληπτική χορήγηση αντιβιοτικών.

Υγεία και ευημερία των ζώων – Cainthus – Ιρλανδία

Η Cainthus είναι μια ιρλανδική νεοφυής επιχείρηση που επικεντρώνεται στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της ανάλυσης πρόβλεψης εικόνας για την παρακολούθηση της υγείας και της ευημερίας των ζώων.

Η Cainthus χρησιμοποιεί εξοπλισμούς απεικόνισης για την παρακολούθηση των ζωικών εκμεταλλεύσεων, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη και οι προσαρμοσμένοι αλγόριθμοι ανιχνεύουν τη συμπεριφορά σε μεμονωμένα ζώα για να παρακολουθούν την υγεία τους και να ειδοποιήσουν τον κτηνοτρόφο, όταν απαιτείται κάποια ενέργεια από τη μεριά του. Το σύστημα Cainthus είναι σε θέση να καταγράφει τις ποσότητες τροφής και νερού που καταναλώνει το κάθε ζώο, αλλά και το επίπεδο θερμότητας που βρίσκεται.

Υγεία και ευημερία των ζώων - Cainthus - Ιρλανδία

Αντιμετώπιση βακτηρίων – Epi BIome – ΗΠΑ

Το EpiBiome προσφέρει θεραπεία με βακτηριοφάγους, έναν ιό που αναζητά και καταστρέφει συγκεκριμένα στελέχη βακτηρίων. Η πλατφόρμα μπορεί να παράγει κοκτέιλ βακτηριοφάγων για τη θεραπεία της μαστίτιδας στις αγελάδες.

Η μαστίτιδα των βοοειδών, η οποία προσβάλλει τους μαστούς αγελάδων και καθιστά το γάλα τους ακατάλληλο για κατανάλωση από τον άνθρωπο είναι ο πρωταρχικός λόγος χορήγησης αντιβιοτικών στη σημερινή κτηνοτροφία. με αυτόν τον τρόπο, το EpiBiome αναπτύσσει εναλλακτικά αντιβιοτικά που μπορούν να χορηγηθούν απευθείας στον μαστό με σύριγγα. Επειδή οι βακτηριοφάγοι αυτοπολλαπλασιάζονται, η εταιρεία πιστεύει ότι απαιτούνται πολύ λιγότερες εφαρμογές από τις υπάρχουσες αντιβιοτικές θεραπείες.

Ανίχνευση μαστίτιδας – MastiLine – Ολλανδία

Η MastiLine αναπτύσσει και κατασκευάζει αισθητήρες και ένα αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης για την ανίχνευση των πρώτων σημείων μαστίτιδας. Οι αισθητήρες εκκίνησης επιτρέπουν στους γαλακτοπαραγωγούς να ανιχνεύουν τη μαστίτιδα προτού εμφανιστούν ορατά σημεία εκδήλωσης της νόσου.

Αυτό επιτυγχάνεται με την ανίχνευση των σωματικών κυττάρων, τα οποία δείχνουν αν υπάρχει μαστίτιδα. Η τεχνολογία επιτρέπει στους γαλακτοπαραγωγούς να μειώσουν το κόστος ως αποτέλεσμα της πρόληψης της μαστίτιδας, να μειώσουν τη χρήση αντιβιοτικών και να αυξήσουν τη συνολική απόδοση των αγελών.

 αισθητήρες και ένα αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης για την ανίχνευση των πρώτων σημείων μαστίτιδας

Ανίχνευση οιστρογόνων – Silent Herdsman – Ισραήλ

Η Silent Herdsman έχει αναπτύξει ένα σύστημα παρακολούθησης, που τοποθετείται στον λαιμό και χρησιμοποιείται για την ανίχνευση οιστρογόνων και προβλημάτων υγείας στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. Η συσκευή, η οποία χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε εκατοντάδες γαλακτοπαραγωγικές εκμεταλλεύσεις σε όλη την Ευρώπη, έχει στόχο να βοηθήσει τους γαλακτοπαραγωγούς να δαπανούν λιγότερο χρόνο στην παρατήρηση των αγελάδων, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για τη θεραπεία των αναδυόμενων προβλημάτων.

Ανίχνευση οιστρογόνων - Silent Herdsman - ΙσραήλΗ start-up αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Σκωτίας, ενώ ο κτηνοτρόφος μπορεί, επίσης, να λαμβάνει ειδοποιήσεις στο κινητό ή το τάμπλετ του, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα υπολογιστικού cloud του λογισμικού.

-Διαφήμιση-