27/10/2015

γράφει ο Μπιστικός

Μπιστικός
  • Απών ήταν ο πρώην υπουργός ΑΑΤ, Αθ. Τσαυτάρης, από την εκδήλωση της Δηµοκρατικής Συµπαράταξης στη Βουλή για τα προβλήµατα των αγροτών. Ο επί διετίας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στενός φίλος του Βαγγέλη Βενιζέλου προσεκλήθη αλλά λόγω απουσίας του στο εξωτερικό δεν µπόρεσε να παραβρεθεί.
  • Να θυµίσω ότι ο Αθ. Τσαυτάρης είχε επικεντρωθεί στην ενίσχυση της εφαρµοσµένης έρευνας, που προχωρά µε ρυθµούς… χελώνας στο ΥΠΑΑΤ. Έτσι, ενώ από τον Ιούνιο του 2014 ο τότε υπουργός είχε υπογράψει προκήρυξη για την πρόσληψη 100 ερευνητών στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ενάµιση χρόνο µετά δεν έχουµε δει να γίνεται κάτι!
  • Μήνες είχε να εµφανιστεί στο ΥΠΑΑΤ ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δ. Καµπούρης, που από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει µεταπηδήσει στη ΛΑΕ. Παρόλο που είχε ψυχρανθεί µε τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου για τα βοσκοτόπια, ο Δ. Καµπούρης φαίνεται ότι έριξε νερό στο κρασί του και στις αρχές της εβδοµάδας πέρασε το κατώφλι του υπουργείου, όπου ενηµερώθηκε για το νοµοσχέδιο και τις πληρωµές.
  • Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να πετάξει την ατάκα του κατά την ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής αναφορικά µε το νοµοσχέδιο για τα βοσκοτόπια. «Έχεις πολλά καλά ως άνθρωπος και ως πολιτικός, αλλά υστερείς σε κυβερνητικό συνδικαλισµό», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Καµπούρης στον Β. Αποστόλου, αφήνοντας παράλληλα αιχµές για την πολύµηνη καθυστέρηση της κατάθεσης του νοµοσχεδίου.