Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών φ/β: Όχι στον φόρο υπέρ των Βιομηχάνων. Συνέλευση στις 12/12 στη Νίκαια

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών φ/β: Όχι στον φόρο υπέρ των Βιομηχάνων.

Το υπουργείου Ενέργειας που θέσπισε «φόρο υπέρ των Βιομηχάνων», επιβαρύνοντας με το ποσό των 2.500 περίπου ευρώ ανά έτος τα μέλη του καταγγέλλει με ανακοίνωση του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, ενώ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, για το γεγονός ότι η καθυστέρηση εξόφλησης των τιμολογίων Α.Π.Ε, έφτασε να ξεπερνάει πάλι τους 4 μήνες. Επίσης ο Σύνδεσμος καλεί τα μέλη του να παραστούν την ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νικαίας του δήμου Κιλελέρ.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, αναφέρει τα εξής: «Καταρχήν ευχαριστεί τα εκατοντάδες Μέλη του, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, για συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας. Καταδικάζει την αναίτια επίθεση αστυνομικού, στον επικεφαλής της πορείας, πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Κων/νο Σπανούλη. Εναντίον του αστυνομικού που προκάλεσε το μεμονωμένο περιστατικό, έχει ήδη υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά.

Επιστρέφει ως απαράδεκτη την ανακοίνωση-πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας της 20/11/2015, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες-παραγωγοί των μονάδων ΑΠΕ που εντάχθηκαν στην Ενέργεια με τον Νόμο 3851/2010 καλούνται να καταβάλουν ουσιαστικά ως «φόρο υπέρ των Βιομηχάνων», το ποσό των 2.500 περίπου ευρώ ανά έτος. Καλούμε το Υπουργείο, να μην εμπλέξει τους αγρότες στην παραπάνω εισφορά, διότι θα πρόκειται για μια ενέργεια εχθρική, η οποία δεν έχει σκοπό το δημόσιο ή κοινωνικό όφελος, αλλά εξυπηρετεί αποκλειστικά, τα οικονομικά συμφέροντα των βιομηχάνων. Είναι αδιανόητο να χαρατσώνεται ο πρωτογενής τομέας προς όφελος των βιομηχάνων. Εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, για το γεγονός ότι η καθυστέρηση εξόφλησης των τιμολογίων Α.Π.Ε, έφτασε να ξεπερνάει πάλι τους 4 μήνες, εγκλωβίζοντας οικονομικά τους αγρότες απέναντι σε Φορολογικές, Ασφαλιστικές Εισφορές. Προγραμματίζει την ετήσια γενική συνέλευση το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νικαίας του δήμου Κιλελέρ με τα παρακάτω θέματα: Φορολογικό-Ασφαλιστικό αγροτών.

Οργανόγραμμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις των μπλόκων. Διακοψιμότητα, αύξηση αγροτικού ρεύματος, αναχρηματοδότηση δανείων, έγκριση ως «τακτικών» των «υπό ένταξη» Μελών, που εγγράφτηκαν στο Σύνδεσμο το έτος 2015 και ολοκλήρωση των εγγραφών νέων μελών. Ακόμη τροποποίηση καταστατικού, στα εξής άρθρα: Άρθρο 11: Προτείνεται η θητεία του Δ.Σ., από 3 έτη να γίνει 4 έτη, με ισχύ από το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις εκλογές του 2016. Άρθρο 10: Λόγω της μεγάλης διεύρυνσης του Συνδέσμου αριθμητικά και γεωγραφικά, προτείνεται η αύξηση των Μελών του Δ.Σ. από 11 σε 15. Άρθρο 17, παρ. 2: Λόγω των capital control, προτείνεται η προσαρμογή των τραπεζικών συναλλαγών του Συνδέσμου, σύμφωνα με όσα ισχύουν στους τραπεζικούς περιορισμούς.