4/12/2015

γράφει ο Δραγάτης

Δράγατης

Ο Βαρουφάκης είναι εδώ

«Εάν ρωτήσουµε… έναν κτηνοτρόφο τι σηµαίνει βοσκότοπος και τι βοσκήσιµη γαία, δεν θα απαντήσει», ανέφερε στην Ολοµέλεια της Βουλής βουλευτής της µείζονος αντιπολίτευσης. Με την παρέµβαση αυτή θέλησε να παραπέµψει στη… Βαρουφάκειο πρακτική µετονοµασίας της τρόικας σε θεσµούς. Μπορεί ο Γιάνης να κάθισε µόνο 7,5 µήνες στα έδρανα του Κοινοβουλίου, αλλά η ανάµνησή του συνεχίζει να εµπνέει!

Πρωταθλητές προστίµων

Πρωταθλήτρια στα πρόστιµα είναι η Ελλάδα. Όχι ότι αµφιβάλλαµε, αλλά όταν ακούς (διά στόµατος υπουργού ΑΑΤ από το βήµα της Βουλής) πως µόνο για τα αγροτικά ζητήµατα οι καταλογισµοί ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι οι λανθασµένοι πολιτικοί χειρισµοί δεν έχουν χρώµα ή κοµµατική παράταξη. Είναι στο DNA των ελληνικών κυβερνήσεων.

Εκτός τα… ληγµένα

Μετά από σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε κατά τη συζήτηση στην Ολοµέλεια της Βουλής, αποσύρθηκε η διάταξη (από το ν/σ για τα βοσκοτόπια) που επέτρεπε τη χρήση… ληγµένων γεωργικών φαρµάκων υπό προϋποθέσεις. Η διάταξη αυτή αφαιρέθηκε, άλλες όχι (βλ. ανακτήσεις για πακέτο Χατζηγάκη).

Κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν

«Κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν» είναι ο τίτλος ανακοίνωσης που εξέδωσε ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν µέλος της Λαϊκής Ενότητας, Θανάσης Πετράκος, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Β. Αποστόλου, και στους νυν βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, µε θέµα την κερδοσκοπία στο ελαιόλαδο. Πέραν του περιεχοµένου της ανακοίνωσης, επιτέλους διαβάσαµε και έναν ωραίο τίτλο!