Στο 80% η μείωση της επισκεψιμότητας στη Δαδιά

Σημάδια απογοήτευσης προβληματισμού αλλά και ελπίδας διακατέχουν τους ανθρώπους της Δαδιάς που δυο μήνες πριν μια φυσική καταστροφή απείλησε την ύπαρξη τους.

Έχουν περάσει λίγες εβδομάδες αφότου ο Πρόεδρος του χωριού, στέλνοντας επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας, τους αρχηγούς των κομμάτων και κάθε αρμόδιο, ζητούσε να παρθούν μέτρα ανακούφισης στους συντοπίτες του που θα δοκιμάζονται για αρκετό καιρό ακόμη, αφού η επιβίωση τους στηρίζεται γύρω από το δάσος της Δαδιάς.

Δυο μήνες μετά το τραγικό συμβάν για την περιοχή, η κατάσταση που επικρατεί είναι υποτονική σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Ηλία Βίντζη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη δέσμευση στα αιτήματα τους.

Το χωριό εισπράττει πλέον την τεράστια πτώση της επισκεψιμότητας στο δάσος.

Ρωτώντας να μάθουμε τα μεγέθη, ο κ Βίντζης μας είπε ότι η πτώση αυτή αγγίζει το 50 % σε σχέση με την περυσινή χρονιά και σε σχέση με τα χρόνια προ πανδημίας ξεπερνά το 80%, στοιχεία που αφορούν τον μήνα Αύγουστο.

Αν και υπάρχουν πολλά σημεία στο δάσος που παραμένουν πράσινα δίνοντας ένα ενθαρρυντικό μήνυμα, εντούτοις η καταστροφή του παρατηρητήριου δεν φέρνει κόσμο στην περιοχή γι’ αυτό και η επιχειρηματίας που διατηρούσε το αναψυκτήριο κοντά στον Φορέα Διαχείρισης, από το οποίο περνούσαν εκατοντάδες κόσμου την ημέρα, αποφάσισε να το κλείσει,

Στον ίδιο προβληματισμό κινούνται και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό στην περιοχή αφού βλέπουν συνεχώς τις επιχειρήσεις τους άδειες από κόσμο.

Ελπίδα όλων, είναι η Γιορτή Μανιταριού που διοργανώνεται το 1ο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου προσδοκώντας στην μεγάλη επισκεψιμότητα και την αγάπη του κόσμου για την γιορτή ως μια τονωτική ένεση στην περιοχή που προσπαθεί να αντέξει “με νύχια και με δόντια”.

Πηγή: ertnews.gr