8η Γιορτή Γλυκού Κραννώνα – Πλούσια εδέσματα και γλέντι, παρά τον καύσωνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 8η Γιορτή Γλυκού στον Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ, που διοργάνωσε στον πανέμορφα διαμορφωμένο προαύλιο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου ο Σύλλογος Γυναικών, υπό την αιγίδα της Τοπικής Κοινότητας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Την εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αχ. Χατζούλης. Τιμητική πλακέτα για το έργο της στην προεδρία του συλλόγου παρέδωσε στην απερχόμενη πρόεδρο, Γιούλα Ψωμουλιά, ο πρόεδρος της ΤΚ Κραννώνα, Κώστας Τσιαγκλάνης.

Σύμφωνα με την κα Ψωμουλιά, «δυστυχώς, ο καύσωνας φέτος περιόρισε αισθητά τη συμμετοχή των γυναικών στη γιορτή. Έτσι, παρασκεύασαν γλυκά 45 γυναίκες, κυρίως νεαρής ηλικίας, από τις 80 και πλέον συμμετοχές που έχουμε κάθε χρόνο. Οι πιο μεγάλης ηλικίας γυναίκες παρασκευάζουν σιροπιαστά (μπακλαβά, κανταΐφι, γαλατόπιτα) και οι πιο νεαρές τούρτες και άλλα σύγχρονα γλυκίσματα».

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν, ο Σύλλογος έδωσε ένα αναμνηστικό δώρο και στα τρία καλύτερα γλυκά, έτσι όπως προέκυψαν από την κριτική επιτροπή, ένα δώρο που σχετιζόταν με τη ζαχαροπλαστική. Ακολούθησε η εμφάνιση του παραδοσιακού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελίας και γλέντι με λαϊκο-δημοτική ορχήστρα.