24/12/15 φύλλο 08

γράφει ο Μπιστικός

Μπιστικός

Συχνές συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη µε εξαγωγείς και βιοµηχάνους της Βόρειας Ελλάδας έχουν η υφυπουργός Βιοµηχανίας, Θ. Τζάκρη, και ο αναπληρωτής υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης, Μ. Μπόλαρης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως µαθαίνω, βρίσκεται η ενίσχυση των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων, αλλά και η απλοποίηση των αδειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις µεταποίησης.

Πρώην κυβερνητικά στελέχη της πλατείας Βάθη τοποθέτησε σε γραµµατείες του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηµατά. Με εξαίρεση τον νέο γραµµατέα Αγροτικού, Ν. Μπουνάκη -που δεν είχε ποτέ κυβερνητικό θώκο-, «σκιώδεις υπουργοί» ορίστηκαν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, Π. Κουκουλόπουλος, στον τοµέα Οικονοµικών, και ο πρώην γενικός γραµµατέας, Μ. Κορασίδης, στην Ανάπτυξη της Υπαίθρου. Να θυµίσουµε πως µέλος του Αγροτικού είναι και η πρώην υπουργός Κ. Μπατζελή.

Για έλλειψη σχεδιασµού στον πρωτογενή τοµέα κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ στην Κοζάνη, Γ. Κασαπίδης, σε ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, επικαλούµενος στοιχεία της Eurostat για τη γήρανση του αγροτικού πληθυσµού. Ο «γαλάζιος» βουλευτής έστειλε επιστολή και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής, ζητώντας να ανοίξει συζήτηση για τη δηµιουργία εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Για τα κουτσουρεµένα δικαιώµατα που δόθηκαν σε νέους αγρότες στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ αντιδρά η ΠΕΝΑ και ζητά επιτακτικά συνάντηση µε τον Βαγγέλη Αποστόλου. Οι νέοι αγρότες τονίζουν χαρακτηριστικά ότι κυβέρνηση και νέοι αγρότες πρέπει να συναποφασίσουν για το πώς θα βγει το κάρο της παραγωγικότητας από τη λάσπη. Εδώ που τα λέµε… δεν έχουν άδικο!