Από την Θράκη στα EVOO WORLD 2018 βραβεία – 33η παγκόσμια θέση για το αγουρέλαιο Κύκλωπας

Από την Θράκη στα EVOO WORLD 2018 βραβεία - 33η παγκόσμια θέση για το αγουρέλαιο Κύκλωπας

Είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κατακτά τόσο ψηλή θέση παγκοσμίως, στα EVOO WORLD 2018 βραβεία. Το αγουρέλαιο Κύκλωπας της Μάκρης του νομού Έβρου ανάμεσα σε 9522 δείγματα βρίσκεται στην 33η θέση παγκοσμίως και στη νούμερο 1 στην Ελλάδα, σύμφωνα με την κατάταξη του EVOO WORLD RANKING:  http://www.evooworldranking.org/2019/_EN/ran_oil_pais.php

Το διάσημο ελαιόλαδο από το ελαιοτριβείο Κύκλωπας της Μάκρης κατακτά επί δέκα και πλέον χρόνια διακρίσεις χάρη στο μεράκι, τη συνέπεια και την παράδοση της οικογένειας του Αργύρη Κελίδη, καταφέρνοντας να είναι ένα από τα πλέον βραβευμένα και αναγνωρίσιμα ελαιόλαδα παγκοσμίως. 

Η εταιρία Κύκλωπας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε την πορεία της αρκετές γενιές πίσω. Από το 1950 φτάνοντας στο σήμερα, η οικογένεια Κελίδη μετά από συνεχή ενημέρωση, πάθος και αγάπη για  την ελιά, καλλιεργεί πλέον 12.000 ελαιόδεντρα και 2.000 βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας Μάκρης.

Ο ιδρυτής της εταιρίας Κύκλωπας και πατέρας της οικογένειας Αργύρης Κελίδης σχολιάζει: «Κατά τη μακρόχρονη πορεία μας έχουμε συμμετάσχει σε απαιτητικούς διεθνείς και πανελλαδικούς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου. Τα αποτελέσματα μάς δικαίωσαν κατακτώντας πληθώρα διακρίσεων και παίρνοντας για ακόμα μία φορά φέτος τον τίτλο του πιο βραβευμένου ελαιολάδου στην Ελλάδα.

Το αγουρέλαιο Κύκλωπας, σύμφωνα με το EVOO WORLD RANKING, είναι στο νούμερο 33 της παγκόσμιας κατάταξης, θέση που πρώτη φορά παίρνει Ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Πραγματικά, είναι μια προσπάθεια χρόνων, συνεχούς επιμόρφωσης για να βγάλουμε το άριστο προϊόν μας.

Προσέχουμε την κάθε λεπτομέρεια στην καλλιέργεια της ελιάς, την ελαιοποίηση στο ελαιοτριβείο μας ακόμα και την αποθήκευσή του. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι δε θα μπορούσαμε από την ακριτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης στον Έβρο να καταφέρουμε να φτάσουμε τόσο ψηλά σε παγκόσμιες λίστες για την ποιότητά μας αν όλη η οικογένειά μας δεν δούλευε τόσο σκληρά και ενωμένη σαν γροθιά όλα αυτά τα χρόνια» καταλήγει συγκινημένος.