Στο πριμ και τους ελέγχους για την υγρασία τα «έσπασαν» παραγωγοί και εκκοκιστές
Οι διαφωνίες για τα ποσοστά πριμοδότησης των παραγωγών αλλά και για το φορέα υλοποίησης των ελέγχων που θα πιστοποιούν τα ποσοστά υγρασίας βρίσκονται πίσω από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η πρώτη κουβέντα γύρω από το νέο θεσμικό στις παραδόσεις σύσπορου βάμβακος.

Το χάσμα που καταγράφηκε μεταξύ εκκοκκιστών και εκπροσώπων των καλλιεργητών στη διάρκεια της συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για το βαμβάκι την Τετάρτη 20 Μαρίου στην πλατεία Βάθη δεν μπορεί πάντως- τουλάχιστον με όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή- να θεωρηθεί αγεφύρωτο- έστω κι αν κατά τη συνάντηση ακούστηκαν και ορισμένες «βαριές» εκφράσεις.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης που ήταν παρών στη συνεδρίαση- και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να δράσει πυροσβεστικά- εμφανίζεται πεπεισμένος ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βρεθεί κοινός τόπος και διαβεβαιώνει ότι το νέο πλαίσιο θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ με τις θέσεις των εκκοκκιστών και των βαμβακοκαλλιεργητών γύρω από το ζήτημα της υγρασίας καθώς και παρασκήνιο γύρω από το ραντεβού της Τετάρτης στο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.