Αρχική Ελιά-Ελαιόλαδο

Ελιά-Ελαιόλαδο

Ποια είναι η θέση του πιο μελοποιημένου αγροτικού προϊόντος στη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη. Πως κινείται ο πράσινος χρυσός στις χώρες ανταγωνισμού και τι πρέπει να αλλάξει στην ελληνική παραγωγή ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος; Πώς πάει η παραγωγή μας φέτος; Για όλα σας ενημερώνει υπεύθυνα το ypaithros.gr

Περισσότερες Ειδήσεις

Ξεμένουν τα ισπανικά φυτώρια από ελαιόδεντρα με τις νέες φυτεύσεις

Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, περίπου, μαζί με μια σειρά παραμέτρων που θέλουν τους εντατικούς ελαιώνες να κερδίζουν συνεχώς...

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις περιοχές της Μεσογείου

Με ταχείς ρυθμούς δείχνει να εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών...

Ελαιόλαδο: Στα ποτίσματα ήδη οι παραγωγοί για να μην αντιστραφεί η εικόνα της ανθοφορίας

Με το βλέμμα στραμμένο στον Μάιο και τις εκτιμήσεις που αναμένονται για τις νέες παραγωγές στη λεκάνη της Μεσογείου εξακολουθεί να βρίσκεται ο τομέας...

Ξεκινά το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου στην Καλαμάτα

Στις 20 και 21 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα, ενώ για πρώτη φορά θα διεξαχθεί...

Ελαιόλαδο: Οι βελτιωμένες παραγωγές ευρωπαϊκών κρατών ανεβάζουν ελαφρώς τις ποσότητες για το 2023/2024

Στους 2,49 εκατ. τόνους ανέρχεται η τελευταία πρόβλεψη της Κομισιόν για τη φετινή παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου, μικρότερη κατά 3% από πέρυσι και κατά 20% από...

Συνεχίζεται η πτώση των τιμών του ελαιολάδου με την αγορά να παραμένει στον «πάγο»

Οι ενδείξεις της κατανάλωσης, καθώς και οι εκτιμήσεις ως προς τη νέα παραγωγή στη λεκάνη της Μεσογείου εξακολουθούν να είναι τα δύο κομβικά σημεία...

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη γευσιγνωσία σε ελιά και ελαιόλαδο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την «Εισαγωγή στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου, Β’ κύκλος» πραγματοποιεί το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Γεωπονικού...

ΕΛΣΤΑΤ: Ανατιμήσεις στα είδη διατροφής, στο +67,2% το ελαιόλαδο – Στο 3,2% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Επιταχύνθηκε τον Μάρτιο εφέτος ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού, καθώς διαμορφώθηκε στο 3,2% από 2,9% τον Φεβρουάριο και έναντι 4,6% τον Μάρτιο πέρυσι. Η...

Ελαιόλαδο: Πάνω από 100 εκατ. δολάρια οι ελληνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ το 2023

Στο 4,7% ανήλθε το μερίδιο της Ελλάδας επί του συνόλου των αμερικανικών εισαγωγών ελαιολάδου όλων των κατηγοριών το 2023, ποσοστό αυξημένο κατά περισσότερο από μία...

Ανάπτυξη ευρωπαϊκού συστήματος πρόβλεψης παραγωγής ελιάς

του Γιώργου Κουμπούρη, γεωπόνου - ερευνητή, υπευθύνου Εργαστηρίου Ελαιοκομίας ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ - Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την...

Κυριότερα άρθρα αυτή τη στιγμή