Η Massey Ferguson, παγκόσμιο brand της AGCO, με υπερηφάνεια ανακοινώνει τη παρουσίαση πέντε νέων μοντέλων γεωργικών ελκυστήρων MF 5S –  με ιπποδυνάμεις που ξεκινούν από τους 105 και φτάνουν τους 145 ίππους. Τα νέα μοντέλα, προσφέροντας αναβαθμισμένη εμπειρία χειριστή, υιοθετούν την εντυπωσιακή σχεδιαστική φιλοσοφία  που είδαμε για πρώτη φορά στην προηγμένη νέα Σειρά MF 8S και που προαναγγέλλει μία νέα εποχή.

Με την καλύτερη στην κατηγορία ορατότητα και εξαιρετική ακτίνα στροφής 4 μέτρων, στενότερο καπό και πρακτικά χαρακτηριστικά, είναι εξαιρετικά τρακτέρ – φορτωτές. Επίσης, το μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και η υψηλότερη ισχύς του υδραυλικού συστήματος τα καθιστούν ισχυρά εργαλεία στο χωράφι και στο δρόμο.

Όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται με τετρακύλινδρους κινητήρες οι οποίοι παράγουν μέγιστες ιπποδυνάμεις που ξεκινούν από τους 105 και φτάνουν τους 145 ίππους για το νέο ισχυρότερο μοντέλο. Διατίθενται τρεις εκδόσεις εξοπλισμού – Essential, Efficient και Exclusive, και μία γκάμα προαιρετικών επιλογών, με τα πλεονεκτήματα εξαιρετικού ελέγχου και ευχρηστίας που προσφέρει η πιο προηγμένη γενιά της τεχνολογίας Smart Farming.

«Οι ευέλικτοι γεωργικοί ελκυστήρες της σειράς MF 5S συνδυάζουν υψηλές επιδόσεις, άνεση και ευελιξία με την καλύτερη στην κατηγορία ορατότητα και ειδικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν τα απόλυτα τρακτέρ-φορτωτές» δήλωσε ο Francesco Murro, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Massey Ferguson Ευρώπης & Μέσης Ανατολής.

«Εξαιρετικά πολυχρηστικά τρακτέρ, τα μηχανήματα της Σειράς MF 5S  προσφέρουν τη κατάλληλη επιλογή ισχύος και εξοπλισμού, κατάλληλες για κάθε είδους εφαρμογή. Συνεχίζοντας την επιτυχία της Σειράς MF 5700 S, αυτά τα σύγχρονα τρακτέρ προσφέρουν απλή λειτουργία και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά με μικρότερο κόστος ιδιοκτησίας. Το MF 5S συνδυάζει τις συμπαγείς διαστάσεις που απαιτούνται για κτηνοτροφικές και μικτές αγροτικές εργασίες με τις απαραίτητες επιδόσεις και τη δύναμη για εργασίες άροσης,» πρόσθεσε.

Με συμπαγείς διαστάσεις, μεταξόνιο 2.55 μέτρων, εξαιρετική ορατότητα, υψηλή υδραυλική ροή και έλεγχο, το MF 5S επεκτείνει περαιτέρω τη φήμη της Massey Ferguson ως η κορυφαία εξειδικευμένη κατασκευάστριας φορτωτών. Όλα τα μοντέλα μπορούν να παρέχονται με πλήρη υποδομή φορτωτή ή να παραδίδονται εξοπλισμένα με έναν εργοστασιακό φορτωτή της σειράς MF FL της Massey Ferguson.

Για εργασίες άροσης και μικτές αγροτικές δραστηριότητες, τα τρακτέρ MF 5S προφέρουν μία σειρά χαρακτηριστικών βελτίωσης της απόδοσης. Η ικανότητα ανύψωσης του πίσω υδραυλικού συστήματος είναι αυξημένη στα 5.700 κιλά σε όλη τη γκάμα, και σε μερικές περιπτώσεις στα 6.000 κιλά, ενώ στο νέο, ισχυρότερο εμπρός υδραυλικό σύστημα η ανυψωτική ικανότητα έχει αυξηθεί εντυπωσιακά από 2.500 στα 3.000 κιλά. Συνδυαζόμενο με ένα υψηλότερο μικτό βάρος οχήματος [Gross Vehicle Weight (GVW)] 9.500kg, αυτό επιτρέπει στα τρακτέρ να διαχειρίζονται με ασφάλεια φαρδύτερα παρελκόμενα για βελτίωση της παραγωγικότητας.

Η τελευταία γενιά της τεχνολογίας Smart Farming βελτιώνει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις και την αποδοτική λειτουργία με  εύχρηστες λειτουργίες για αγροτικές εργασίες όπως τηλεμετρία MF Connect, MF Guide auto-steering MF Section Control και MF Rate Control.

«Είτε χρησιμοποιούνται σε αροτραίες εκτάσεις ή με εργολάβο σε κτηνοτροφικές/αγροτικές ή γαλακτοπαραγωγικές εργασίες, αυτοί οι απλοί, αξιόπιστοι, άνετοι, ευέλικτοι και πλήρως εξοπλισμένοι γεωργικοί ελκυστήρες προσφέρουν τις επιδόσεις που χρειάζονται οι σύγχρονοι αγρότες με χαμηλό λειτουργικό κόστος» πρόσθεσε ο κ. Murro.

Προδιαγραφές Massey Ferguson MF 5S Series

 

MF 5S.105

MF 5S.115

MF 5S.125

MF 5S.135

MF 5S.145

Κινητήρας

AGCO Power 4 κύλινδρος / 4.4 L ΦΑΣΗ V

Κιβώτιο

Dyna-4 ή Dyna-6 Ημιαυτόματες ή αυτόματες αλλαγές

Μέγιστη ισχύς

105hp

115hp

125hp

135hp

145hp

Μέγιστη ροπή*

440Nm

460Nm

520Nm

540Nm

550Nm

Ανυψωτική ικανότητα στα πίσω υδραυλικά 

5.700kg

Ανυψωτική ικανότητα στα εμπρός υδραυλικά  **

3.000kg

Μεταξόνιο

2.550mm

*Μέγιστη ροπή στις 1.500 σαλ. **Επιλογή εμπρός υδραυλικού συστήματος

 Τα χαρακτηριστικά της Σειράς MF 5S 

  • Δυνατότητα επιλογής από τρεις εκδόσεις εξοπλισμού – Essential, Efficient και Exclusive για όλες τις απαιτήσεις και ποικίλες εφαρμογές. Δυνατότητα για περαιτέρω επιλογές ειδικά διαμορφωμένων τρακτέρ για ειδικές ανάγκες
  • Μία νέα έκδοση εργοστασιακού φορτωτή περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την ευκολία εφαρμογής, λειτουργίας και ελέγχου
  • Κορυφαία στη κατηγορία ορατότητα και ευελιξία
  • Αθόρυβη, πιο δροσερή καμπίνα, βελτιώνει την άνεση του χειριστή με νέο εργονομικό υποβραχιόνιο και χειριστήρια και επιλογές ανάρτησης
  • Σύγχρονος τετρακύλινδρος κινητήρας AGCO Power4L, πληροί τις προδιαγραφές Φάσης V με δοκιμασμένη τεχνολογία Όλα-σε-ένα σχεδιασμένη για όλο τον κύκλο ζωής του τρακτέρ. Η βελτιστοποιημένη ροή αέρα βελτιώνει την ψύξη
  • Επιλογή από τα δύο διάσημα κιβώτια ταχυτήτων Dyna-4 ή Dyna-6 με στάνταρ λειτουργίες BraketoNeutral (με το φρένο απομονώνει , χωρίς να πατάς συμπλέκτη) και επιλογή αυτόματων ή ημιαυτόματων αλλαγών ταχυτήτων (Speedmatching ή AutoDrive)
  • Νέος, ισχυρότερος αναρτώμενος εμπρός άξονας
  • Ισχυρότερο υδραυλικό σύστημα τριών σημείων με ικανότητα ανύψωσης 5.700 κιλών σε όλη τη γκάμα, ενώ το προαιρετικό, εμπρός υδραυλικό σύστημα διαχειρίζεται έως 3.000 κιλά. Μικτό Βάρος Οχήματος (Με φορτίο) αυξημένο στα 9.500 κιλά.
  • Νέες οθόνες αφής Datatronic 5 και Fieldstar 5 με τεχνολογία Smart Farming και διαισθητική λειτουργία βοηθούν στη βελτιστοποίηση των εργασιών, βελτιώνοντας την ακρίβεια και το κέρδος

Επιλέξτε την έκδοση που ταιριάζει σε όλες τις εργασίες

Οι πέντε γεωργικοί ελκυστήρες της Σειράς MF 5S διατίθενται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού Essential, Efficient ή Exclusive. Τα πακέτα αυτά περιλαμβάνουν ένα εύρος χαρακτηριστικών απόδοσης και άνεσης για να ταιριάζουν σε μια σειρά εφαρμογών. Η κλασική λίστα εξοπλισμού περιλαμβάνει υδραυλική αντλία, έλεγχο βαλβίδων, AutoDrive, χειριστήρια joystick και ανάρτηση καμπίνας.

Τα μοντέλα Exclusive είναι πλήρως εξοπλισμένα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, υδραυλικό σύστημα 110 λίτρων/λεπτό με έως οκτώ υδραυλικές βαλβίδες, υδραυλικό joystick, έλεγχο Multipad, κιβώτιο AutoDrive, αυτόματο σύστημα κλιματισμού, ανάρτηση καμπίνας, Superluxe κάθισμα με αερανάρτηση και οθόνη αφής Datatronic 5.

Η έκδοση Efficient είναι παρόμοια, με τη διαφορά ότι έχει δύο ηλεκτρικές και δύο μηχανικές βαλβίδες πίσω, στάνταρ A/C και κάθισμα με αερανάρτηση, ενώ η οθόνη αφής Datatronic 5 είναι προαιρετική.

Οι εκδόσεις Essential χρησιμοποιούν επιλογέα ταχυτήτων με μοχλό Τ αντί του Multipad, ενώ το υδραυλικό joystick προσφέρεται προαιρετικά και το AutoDrive αντικαθίσταται από το Speedmatching στο κιβώτιο Dyna-4. Έχει υδραυλική αντλία 58 λίτρων/λεπτό και δύο πίσω μηχανικές βαλβίδες – μέχρι τέσσερις προαιρετικά.

Φημισμένη τεχνογνωσία στον τομέα των φορτωτών

Οι νέοι γεωργικοί ελκυστήρες της Σειράς MF 5S είναι εξαιρετικά τρακτέρ – φορτωτές προσφέροντας πρωτοποριακή στη κατηγορία ευελιξία, άριστη ορατότητα πάνω από το λεπτό καπό και αποδοτικό υδραυλικό σύστημα υψηλής ροής. Οι εργασίες φόρτωσης γίνονται πολύ πιο εύκολα χάρη στα άριστα χειριστήρια του κιβωτίου, το Brake-to-Neutral(Με το φρένο απομονώνει, χωρίς να πατάς συμπλέκτη) και το joystick. Εκδόσεις οροφής Visio παρέχουν επίσης καθαρή επόπτευση του παρελκόμενου σε όλο το εύρος ανύψωσης.

Εκτός του ότι παραδίδεται με υποδομή φορτωτή, το MF 5S διατίθεται με έναν εργοστασιακό φορτωτή. Ένας νέος ταχυσύνδεσμος περιλαμβάνει πλέον τόσο το υδραυλικό όσο και το ηλεκτρικό σύστημα, κάτι που διευκολύνει την τοποθέτηση και την εξαγωγή του φορτωτή στη φάρμα ή στο χωράφι.

Η Massey Ferguson δεν προσφέρει μόνο μία ευρεία γκάμα φορτωτών MF FL παράλληλης και μη παράλληλης ανύψωσης, αλλά και εργοστασιακά ενσωματωμένους στο MF 5S. Η χρήσιμη αυτή επιλογή περιλαμβάνει ένα υποπλαίσιο, ειδικούς σωλήνες και μηχανικά ή ηλεκτρονικά joysticks για πλήρη ενσωμάτωση του φορτωτή στο τρακτέρ. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της εξαιρετικής ευελιξίας ακόμα και όταν το τρακτέρ φέρει συνδεδεμένο εμπρός υδραυλικό σύστημα.

 Πιο δροσερή και άνετη καμπίνα με ραφιναρισμένα και ευκολόχρηστα χειριστήρια

Όλα τα μοντέλα της Σειράς MF 5S εφοδιάζονται με μία καμπίνα υψηλών προδιαγραφών, που παρέχει υψηλό επίπεδο άνεσης στους χειριστές. Ένα νέο σύστημα HVAC βελτιώνει την κατανομή αέρα, επιτρέποντας στους χειριστές όχι μόνο να ρυθμίζουν και να διατηρούν την πιο ευχάριστη θερμοκρασία, αλλά μειώνει και τους χρόνους ξεθαμπώματος και ξεπαγώματος.

Στις εκδόσεις Exclusive και Efficient, ένα νέο υποβραχιόνιο, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στη πρόσφατα λανσαρισμένη σειρά-ναυαρχίδα MF 8S, φιλοξενεί Multipad(πολυλειτουργικό) joystick. Από αυτό, ο χειριστής ελέγχει διάφορες λειτουργίες όπως εμπρόσθια κίνηση/όπισθεν, υδραυλικό σύστημα και βαλβίδες.

Το Multipad joystick  μπορεί επίσης να εξοπλίζεται με ένα micro joystick για τη διαχείριση δύο πίσω βαλβίδων (ή οποιαδήποτε άλλη βαλβίδα όταν το τρακτέρ διαθέτει οθόνη Datatronic 5). Οι φορτωτές λειτουργούν με ανεξάρτητο joystick που είναι τοποθετημένο δίπλα στο Multipad. Ενώ στα τρακτέρ με Datatronic 5, η οθόνη είναι εργονομικά τοποθετημένη δεξιά της κονσόλας.

Οι εκδόσεις Essential έχουν μικρότερο υποβραχιόνιο, ενώ το κιβώτιο λειτουργεί  μέσω ενός μικρού μοχλού Τ και ανεξάρτητων μοχλών για τις βαλβίδες. Στα τρακτέρ – φορτωτές το joystick βρίσκεται μπροστά από το υποβραχιόνιο.

Δύναμη με οικονομία

Οι τελευταίοι τετρακύλινδροι κινητήρες AGCO Power 4.4 L, πληρούν τις προδιαγραφές Stage V με την τεχνολογία MF All-in-One (Όλα-σε-ένα). Αυτή η έξυπνη λύση είναι σχεδιασμένη για όλη τη διάρκεια ζωής του τρακτέρ και βοηθά στη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Έχοντας την υπογραφή της AGCO Power, περιλαμβάνει σύστημα με καταλύτη SCR, καταλύτη DOC και καταλύτη αιθάλης σε μία συμπαγή μονάδα, τα πάντα τοποθετημένα με τάξη κάτω από την καμπίνα, ώστε να διατηρείται η πρωτοποριακή στη κατηγορία ορατότητα πάνω από το χαμηλό, λεπτό καπό.

Τα μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις αυξάνονται τώρα στις 600 ώρες για την αντικατάσταση λαδιού και φίλτρου καυσίμου, που μειώνει περαιτέρω το λειτουργικό κόστος.

Ένα νέο σύστημα βελτιστοποιημένης ροής βελτιώνει την ψύξη του κινητήρα, που κατ’ επέκταση βελτιώνει τις επιδόσεις και την απόδοση.

Φημισμένα, αξιόπιστα κιβώτια ταχυτήτων

Όλα τα τρακτέρ της Σειράς MF 5S διατίθεται με τα διάσημα κιβώτια της Massey Ferguson 16 x16 Dyna-4 ή 24 x 24 Dyna-6, semi-powershift (Ημιαυτόματο). Πολύ αποδοτικά και ευκολόχρηστα και τα δύο, περιλαμβάνουν τη χρήσιμη λειτουργία Brake-to-Neutral (Με το φρένο απομονώνει, χωρίς να πατάς συμπλέκτη) .

Στις εκδόσεις Exclusive και Efficient τα κιβώτια περιλαμβάνουν λειτουργία AutoDrive (στάνταρ) και ελέγχονται μέσω του Multipad joystick. Το AutoDrive προσφέρει αυτόματες αλλαγές τεσσάρων ή έξι σταδίων τόσο στο χωράφι όσο και στο δρόμο. 

Οι εκδόσεις Essential με Dyna-4 έχουν επιλογέα T-Lever με Speedmatching (επιλογή ταχύτητας), που επιλέγει αυτόματα την κατάλληλη σχέση powershift ανάλογα με τη ταχύτητα(και να μην το γράψουμε δεν πειράζει). Τα μοντέλα Dyna-6 διαθέτουν AutoDrive (Αυτόματες αλλαγές ταχυτήτων).

Πιο αργές σχέσεις  διατίθενται προαιρετικά σε όλα τα μοντέλα, προσφέροντας ταχύτητες έως 70 μέτρα/ώρα με ελαστικά 34” ή 80 μέτρα/ώρα με ελαστικά 38”.

Στιβαρός αναρτώμενος εμπρός άξονας

Ένας νέος, στιβαρότερος αναρτώμενος εμπρός άξονας, προσφέρει κορυφαία για τη βιομηχανία ακτίνα στροφής 4 μέτρων. Η εργασία με τον νέο εμπρόσθιο υδραυλικό άξονα χωρητικότητας 3 τόνων, όπου μπορεί τώρα να σηκώσει έξτρα 500 κιλά, βελτιώνει την απόδοση, επιτρέποντας στα τρακτέρ να χρησιμοποιούν μεγαλύτερα παρελκόμενα μπροστά.

Έξτρα άνεση παρέχεται με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη υδραυλική ανάρτηση, που περιλαμβάνει  δύο πιο μακρυές κυλινδρικές μπουκάλες και τρεις μπουκάλες αζώτου, για να απορροφούν τους κραδασμούς.

Ισχυρό υδραυλικό σύστημα με ικανότητα ανύψωσης βαρύτερων φορτίων

Το υδραυλικό σύστημα τριών σημείων έχει επανασχεδιαστεί για να διαχειρίζεται βαρύτερα φορτία με ικανότητα ανύψωσης 5.700 κιλά – 7% πλέον του προκατόχου τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ικανότητα ανύψωσης φτάνει τα 6.000 κιλά. Το υδραυλικό σύστημα είναι κατασκευασμένο από νέα εξαρτήματα που παρέχουν μεγαλύτερη αντοχή και ευελιξία τοποθέτησης. Ένας υδραυλικός πάνω βραχίονας ασφάλισης (άγκιστρο) διατίθεται τώρα προαιρετικά.

Το νέο, εμπρός υδραυλικό σύστημα έχει εξελιχθεί με γνώμονα την τοποθέτησή του στο νέο, αναρτώμενο άξονα, γι’ αυτό και υιοθετεί μία ολοκληρωμένη σχεδίαση ώστε να διατηρείται η πρωτοποριακή για τη κατηγορία ακτίνα στροφής των 4 μέτρων. Με ικανότητα ανύψωσης αυξημένη από 2.500 κιλά στα 3.000 κιλά, αυτό επιτρέπει στους χειριστές να βελτιώνουν την απόδοση, εκτελώντας δύο εργασίες ταυτόχρονα, με μεγαλύτερα, φαρδύτερα παρελκόμενα.

Το υδραυλικό σύστημα συνοδεύεται από μία αναβαθμισμένη εγκατάσταση Front Pack, που περιλαμβάνει δύο βαλβίδες στάνταρ, και έως τέσσερις προαιρετικά. Απαντώντας στη ζήτηση των πελατών, το υδραυλικό σύστημα διατίθεται επίσης χωρίς συνδέσμους ή με δύο, ηλεκτρικούς εμπρός συνδέσμους.  Όλες οι εκδόσεις ελέγχονται με το ίδιο joystick στην καμπίνα.

Έλεγχος μέσω οθόνης αφής και Smart Farming διαθέσιμα από τις εκδόσεις 105 ίππων

H τηλεμετρία MF Connect διατίθεται προαιρετικά με όλα τα μοντέλα MF 5S, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν όλα το στόλο των μηχανημάτων τους, δείχνοντας την τρέχουσα θέση τους, διαδρομές που έχουν διανύσει και μία σειρά πληροφοριών που αφορούν τη λειτουργία τους.

Η οθόνη Datatronic 5 προσφέρει διαισθητική λειτουργία και αποτελεί βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων Exclusive και προαιρετικό για τις υπόλοιπες. Ως ένα σταθμός πληροφοριών για τον χειριστή, η οθόνη αφής είναι συμβατή με το ISOBUS ώστε να παρακολουθεί όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ και να ελέγχει όλα τα παρελκόμενα (που είναι συμβατά με το ISOBUS).

Όλα τα στοιχεία της σειράς MF Technologies/Smart Farming Suite τρέχουν μέσω της Datatronic 5. Μεταξύ αυτών είναι το MF Guide αυτόματος χειρισμός, καθώς και MF Section Control και MF Rate Control, που μπορούν τώρα να διαχειρίζονται μέχρι 36 σημεία και πέντε προϊόντα.

Η οθόνη Datatronic 5 είναι προ-εγκατεστημένη με λογισμικό MF TaskDoc για να δημιουργεί αρχεία αγροτικών εκτάσεων με τη μορφή χαρτών, να καταγράφει τη χρήση καυσίμου, να δημιουργεί αναφορές εργασιών και να διατηρεί λίστες δεδομένων για κάθε εκτάριο.

Το MF TaskDoc Pro διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις εργασίες καθώς επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων μέσω του Agrirouter, στο λογισμικό διαχείρισης αγροκτήματος του χρήστη ή το Next Machinery Management. Εναλλακτικά, οι λειτουργίες αυτές μπορούν επίσης να ελέγχονται  στην προαιρετική οθόνη αφής Fieldstar 5.

Σχεδιαστική αναβάθμιση

Με τη παρουσίαση του MF 5S, η Massey Ferguson συνεχίζει την εφαρμογή της νέας, εντυπωσιακής σχεδιαστικής φιλοσοφίας που είδαμε για πρώτη φορά στη προηγμένη νέα Σειρά MF 8S, υιοθετώντας την ίδια ‘neo-retro’ εμφάνιση με μοντέρνους προβολείς και χαρακτηριστικά LED. Αυτή η σχεδίαση τιμά την κληρονομιά της μάρκας, ενσωματώνοντας μία ερμηνεία της εμβληματικής MF γκρι sabre ρίγας στο πλάι και του χαρακτηριστικού χαλιναριού στο καπό που χρονολογείται από τη σειρά MF 100.

Αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας της Massey Ferguson στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.