Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας: Άμεση και επαρκή αποζημίωση από τον παγετό

«Να πάρει πολιτική απόφαση η κυβέρνηση για να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια από τον ΕΛΓΑ στο σύνολο τους όλες οι καλλιέργειες που επλήγησαν από τη Μήδεια και να γίνει η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους κτηνοτρόφους».

Αυτό διεκδικεί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλογών Νομού Λάρισας, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρεται στις ανυπολόγιστες ζημιές για το σύνολο της δενδροκαλλιέργειας του Νομού Λάρισας που άφησε πίσω της η κακοκαιρία “Μήδεια” των τελευταίων ημερών, την ώρα μάλιστα που οι αγρότες του Νόμου περιμένουν ακόμη τα χρήματα του περσινού παγετού από τις 17/3/2020.

Σύμφωνα με την ΕΟΑΣΝΛ «υπάρχει μεγάλη απώλεια παραγωγής και στο γάλα που φτάνει και στο 50% της παραγωγής εξαιτίας του παγετού είχαν και οι κτηνοτρόφοι του Νομού. Παλεύουμε ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, για συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών με τα χρήματα που είναι να λαμβάνουν οι παραγωγοί ως αποζημίωση, να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και να παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί».