Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Σαμοθράκης

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και η  Γενική Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου υποδέχτηκαν σήμερα τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών του νησιού Γιάννη Γλήνια έχοντας στην ατζέντα αναπτυξιακά θέματα και σοβαρά προβλήματα υποδομών που απασχολούν το ακριτικό νησί του Έβρου.

Η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στην υδρομάστευση στις περιοχές Σωτήρος -Χώρας και Αλωνίων, είναι έργο υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο που σχετίζεται τόσο με την ποσότητα, όσο και με την ποιότητα του πόσιμου νερού. Από την πλευρά του υπουργείου μεταφέρθηκε ότι η υποστήριξή τους για τη χρηματοδότηση του έργου είναι αυτονόητη. Επίσης αναφέρθηκε ότι η δρομολογιακή γραμμή Σαμοθράκη-Λήμνος για 6 μήνες τον χρόνο που χρηματοδοτείται ως άγονη, έχει αναβαθμίσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο νησιών.

«Ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την περαιτέρω βελτίωση της προσβασιμότητας, που ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάπτυξη του νησιού, ιδίως στον τουριστικό τομέα. Εργαζόμαστε όλοι μαζί, στοχοπροσηλωμένοι, για να κάνουμε έργο για το καλό των νησιωτών μας» μεταφέρθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ενώ ο Δήμαρχος ευχαρίστησε από την πλευρά του το υπουργείο, για την αμεσότητα στα θέματα αρμοδιότητός του, χαρακτηρίζοντας επιτυχή τη συνάντηση.