Χρηματοδότηση 3 εκατ. δολάρια για τη χρήση blockchain από τους αγρότες

Η Ucrop.it, μια εταιρεία αγροτεχνολογίας με έδρα την Αργεντινή που παρακολουθεί τις βιώσιμες πρακτικές των αγροτών μέσω της πλατφόρμας της, με δυνατότητα blockchain, ανακοίνωσε το κλείσιμο ενός γύρου χρηματοδότησης 3,1 εκατ. δολαρίων. Η νεοφυής επιχείρηση θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για την επέκταση των δραστηριοτήτων της, τη δημιουργία νέων συνεργασιών, καθώς και την αναβάθμιση της πλατφόρμας.

Πώς λειτουργεί

Ο αγροτικός τομέας υφίσταται έναν σημαντικό μετασχηματισμό παγκοσμίως, με αυξανόμενη την ανάγκη υιοθέτησης πιο βιώσιμων πρακτικών που υποστηρίζουν τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Η πλατφόρμα του Ucrop.it παρακολουθεί την υιοθέτηση πιο βιώσιμων γεωργικών πρακτικών από τους αγρότες και τους συνδέει με καταναλωτές που ενδιαφέρονται για προϊόντα αειφόρου καλλιέργειας.

Η εταιρεία παράγει, όπως τις αποκαλεί, «Ιστορίες καλλιέργειας» για τους αγρότες αναφορικά με δεδομένα και πληροφορίες, που καταγράφονται σε blockchain, τα οποία εντοπίζουν τις βιώσιμες πρακτικές των αγροτών και αφηγούνται «μία ιστορία» σχετικά με τα μέσα, τις εισροές και τις πρακτικές που έχει χρησιμοποιήσει ο αγρότης για την παραγωγή των προϊόντων του. Η νεοφυής επιχείρηση δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να εγγραφούν δωρεάν στην πλατφόρμα, η οποία τους επιτρέπει να καταγράφουν με blockchain όλες τις αγροτικές τους δραστηριότητες. Παράλληλα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να διαπραγματευτούν με μεταποιητές και αγοραστές για τη συγκομιδή τους.

Μόλις συναφθεί συμφωνία, η πλατφόρμα του ucrop.it καταγράφει τις δραστηριότητες των αγροτών για να αποδείξει την ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις βιωσιμότητας των αγοραστών.