S01E05: Το αμύγδαλο που έγινε βούτυρο… “φυσικά”

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ:

Στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς podcast «Το Χωράφι της Καινοτομίας», φιλοξενούμε τον Ηλία Καραθόδωρο από το Πολύκαστρο του Κιλκίς, ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του Μαρία Μπελλίτου, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις οικογενειακές εκτάσεις επενδύοντας στα αμύγδαλα και την ποικιλία Φυρανιά. Με γνώμονα τη δημιουργία φυσικών προϊόντων και σε συνδυασμό με άλλους επιλεγμένους ελληνικούς ξηρούς καρπούς τα μεταποιούν σε βούτυρα αλλά και μπάρες με την επωνυμία Latomi Farm.

Ο ίδιος εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο έχουν καταφέρει να τα προωθούν σε Ελλάδα και εξωτερικό δίνοντας βάση πάντα στην ποιότητα και στη φυσική τους σύσταση. Επίσης, αναλύει τους τρόπους με τους οποίους, κατά τη γνώμη του, θα μπορούσε να ενισχυθεί η παραγωγή ξηρών καρπών στην Ελλάδα μειώνοντας τις ανάγκες εισαγωγής.

Ακούστε αναλυτικά το επεισόδιο για την ανασύσταση μία καλλιέργειας μέσω της καινοτομίας.

Παρουσίαση: Βικτωρία Αποστολοπούλου

Τεχνική υποστήριξη: Δημήτρης Γιαννουλάκης

 


Το Χωράφι της Καινοτομίας:

Το Podcast «Το Χωράφι της Καινοτομίας» είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους «ανήσυχους» αγρότες που δεν σταματούν ποτέ να αναζητούν το διαφορετικό προκειμένου να εξελιχθούν. Γιατί καινοτομία δεν είναι μόνο ο προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός είναι η ιδέα που σε φέρνει μπροστά σε μεγάλες αλλαγές.

Αγρότες και αγρότισσες από όλη την Ελλάδα μιλούν στη δημοσιογράφο Βικτωρία Αποστολοπούλου για την αγροτική τους δραστηριότητα και τα βήματα που έχουν κάνει προς την επίτευξη της καινοτομίας.

Το podcast αυτό, όμως, είναι αφιερωμένο και σε όλους εκείνους τους ακροατές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μία νέα διάσταση του όρου «αγρότης», του σύγχρονου, δηλαδή, επιχειρηματία που η ενασχόληση με τον αγροτικό τομέα δεν σταματά μόνο στην καλλιέργεια της γης αλλά επεκτείνεται σε όλο το μήκος της αγροδιατροφικής αλυσίδας.

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι των αγροτικών συζητήσεων που επιχειρούν να γίνουν οι σπόροι για να ανθίσει η καινοτομία στο χωράφι.