Αυτό το άρθρο είναι 9 μηνών

Ξάνθη: Γεράκια επιστρατεύει ο δήμος για να απομακρύνει τα περιστέρια

05/05/2025
1' διάβασμα
xanthi-gerakia-epistratevei-o-dimos-gia-na-apomakrynei-ta-peristeria-233810

Σύμφωνα με σχέδιο που ενέκρινε η δημοτική Αρχή, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε τρεις φάσεις σε συνεργασία με ομάδα χειριστών αρπακτικών πουλιών.

${item.text ? `
${item.text}
` : ''}
`; } } container.addEventListener('mouseenter', () => isPaused = true); container.addEventListener('mouseleave', () => isPaused = false); updateContent(); setInterval(updateContent, delay); })();

Τα γεράκια που θα επιστρατευτούν, σύμφωνα με το σχέδιο, θα τρομάζουν τα περιστέρια, τα οποία δημιουργούν εστίες μόλυνσης στο κέντρο της πόλης.

«Μεσαιωνική απόφαση»

«Είδαμε μια απόφαση η οποία είναι μεσαιωνική», λέει από την πλευρά της, εκφράζοντας την αντίθεσή της με το μέτρο, η Άννα Μαρία Ζαφειριάδου, πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «αδεσποτούλια Ξάνθης».

«Ο πρώτος λόγος είναι ότι η ιερακοθηρία έχει να κάνει με άγρια ζώα σε αιχμαλωσία. Το δεύτερο είναι ότι ο πληθυσμός πλέον μπορεί να ελεγχθεί με σπόρους που στειρώνουν τα περιστέρια».

Όπως λέει η ίδια:

«Θα φύγουν από την πλατεία και θα πάνε στην πόλη, λίγο πιο πέρα. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα».

Πηγή: megatv.com

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: