Σε αδιέξοδο οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Οσσας

Σε πραγματικό αδιέξοδο βρίσκονται οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Όσσας που επλήγησαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες πριν λίγους μήνες αλλά αδυνατούν να βρούνε λύση στο θέμα της αποζημίωσής τους από τον ΕΛΓΑ.

Η πλευρά των αμυγδαλοπαραγωγών ισχυρίζεται πως δύο φορές μέσα στον περασμένο Μάρτιο η παραγωγή τους “χτυπήθηκε” από τον παγετό, κάτι που δεν δέχεται όμως ο ΕΛΓΑ. Αυτό σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αμυγδαλοπαραγών της περιοχής κ. Αντώνη Ζέλφο είναι και το σημείο της διαφωνίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές της περιοχής.

Οι εξελίξεις αυτές τους οδήγησαν την Δευτέρα 10 Ιουνίου στην ταβέρνα Παπαστεργίου στην Όσσα, όπου ο Σύλλογος Αμυγδαλοπαραγωγών του Δ.Δ. Όσσας του Δήμου Τεμπών κάλεσε όλους τους παραγωγούς που ζημιώθηκαν από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα σε συνάντηση.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα ο Σύλλογος αναφέρει πως “κατόπιν πολλών συζητήσεων και προτάσεων από παραγωγούς αποφάσισε την άμεση σύσκεψη με συγκέντρωση παραγωγών με ενημέρωση και προτάσεων για το φλέγον ζήτημα που υπάρχει γενικώς ως προς την απώλεια, ολικής καταστροφής της παραγωγής αμυγδάλου στην περιοχή μας”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμυγδαλοπαραγωγών κ. Ζέλφος μιλώντας στην “ΕτΔ” τόνισε πως η συνάντηση είναι πολύ σημαντική καθώς εκτός από την ενημέρωση που θα γίνει προς τους παραγωγούς, σχετικά με τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, θα παρθούν και αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί ο Σύλλογος στη συνέχεια. “Ο ΕΛΓΑ δεν αποδέχεται την άποψη περί παγετού όμως εμείς οι αμυγδαλοπαραγωγοί γνωρίζουμε πως η ζημιά που πάθαμε στις καλλιέργειές μας οφείλεται εξ ολοκλήρου σε αυτό” καταλήγει ο κ. Ζέλφος.

Πηγή: eleftheria.gr