Το καλαμπόκι αποτελεί μία από τις βασικές ανοιξιάτικες αροτραίες καλλιέργειες για τη χώρα μας, με σημαντικό ρόλο στην παραγωγή, τόσο για τη γεωργία όσο και για την κτηνοτροφία. Η δυνατότητα της ενσίρωσης των στελεχών του καλαμποκιού, καθώς και η αξιοποίηση των καρπών συμβάλλουν σημαντικά στο σιτηρέσιο των ζώων. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες, τα αποθέματα νερού, […]
Η θρέψη του καλαμποκιού είναι ένας από τους κρισιμότερους παράγοντες για την πρόοδο της καλλιέργειας. Η καλλιέργεια, είτε πρόκειται για καρπό είτε για ενσίρωμα, έχει ως στόχο την αύξηση της απόδοσης και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της συγκομιδής. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούμε να τα επηρεάσουμε με τη σωστή θρέψη και τη χρήση προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων θρέψης. Για […]
Στην Bayer, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για βιώσιμη γεωργία, διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο και δυναμικό χαρτοφυλάκιο λύσεων και για τον παραγωγό καλαμποκιού, προσαρμοσμένo στις ανάγκες του. Υποστηρίζουμε, λοιπόν, τους παραγωγούς καλαμποκιού για υψηλές αποδόσεις με βιώσιμη διαχείριση των πόρων και τους συνεργάτες στην αλυσίδα τροφίμων για παραγωγή ασφαλών και υψηλών προδιαγραφών τροφίμων με βάση το καλαμπόκι. Για […]
Η πολύχρονη συνεργασία της Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ με την Bayer Crop Science, κορυφαία εταιρεία στον κόσμο στην έρευνα και στην ανάπτυξη υβριδίων καλαμποκιού, με την πλήρως οργανωμένη μακρόχρονη αξιολόγηση και μεθοδική τοποθέτηση του νέου γενετικού υλικού, ανέδειξε τα υβρίδια καλαμποκιού της Κ&ΝΕ στην κορυφαία θέση στις πωλήσεις σπόρων καλαμποκιού στην ελληνική αγορά. Σε συνέχεια της πολύ […]
Πτωτικά αναθεωρήθηκαν οι μηνιαίες εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA) για την παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού το 2024/2025. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται και μέσα από το Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς, οι μηνιαίες εκτιμήσεις καταγράφουν πτώση, στους 1.212,5 εκατ. τόνους (-1,9 εκατ. τόνους), προερχόμενες από σημαντική πτωτική αναθεώρηση στην παραγωγή της Αργεντινής […]
Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησε το τελευταίο δεκαήμερο η συγκομιδή του βιομηχανικού ροδάκινου στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στα μέσα της εβδομάδας άρχισε και η παράδοση του προϊόντος στις βιομηχανίες για την παρασκευή κομπόστας, χυμών, φρουτοσαλάτας κ.ά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φετινή παραγωγή βιομηχανικού παρουσιάζει μείωση πάνω από 30%. Επισημαίνεται ότι η περσινή παραγωγή ανήλθε σε περίπου 400.000 τόνους.
Μεγάλη τεχνολογική ανάπτυξη γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια τα δενδροκομικά τρακτέρ, καθώς οι απαιτήσεις των αγροτών-χειριστών γίνονται μεγαλύτερες και τα χωράφια, στα οποία πρέπει να λειτουργήσουν, διαφοροποιούνται συνεχώς. Επίσης, σε αρκετές αγορές –στην Ελλάδα ακόμα βρισκόμαστε σε εμβρυακό στάδιο– έχει προστεθεί η παράμετρος της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος, μαζί με τη διατήρηση του […]
Ημετάβαση προς μια πιο βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική γεωργία αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με στόχο έως το 2030 το 25% της γεωργικής γης να καλλιεργείται βιολογικά, η Ελλάδα καταγράφει σημαντική πρόοδο, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην ΕΕ, με ποσοστό 17,2% βιολογικών εκτάσεων. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενίσχυση νέων γεωργών, σε ορεινές, νησιωτικές και περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, μέσα από στοχευμένες δράσεις του ΣΣ ΚΑΠ.
Η Κεντρική Μακεδονία είναι μία από τις πιο ζωτικές περιφέρειες της Ελλάδας, τόσο από γεωγραφική όσο και από οικονομική άποψη, ενώ αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς παραγωγικούς πόλους της χώρας. Με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, γίνεται σημείο αναφοράς για την καινοτομία, τα logistics και την αγροδιατροφή, ενισχύοντας τη δυναμική της ως κέντρο ανάπτυξης και εξωστρέφειας. […]
Μία από τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αγροτικής τεχνολογίας είναι οι λεγόμενοι βιοδιεγέρτες. Ως εξειδικευμένες ουσίες φυσικής προέλευσης, έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ομαλή ανάπτυξη των φυτών και, παράλληλα, να βοηθήσουν στην υπέρβαση διάφορων στρεσογόνων παραγόντων και καταπονήσεων, που προκαλούνται από τις εδαφοκλιματικές συνθήκες που επικρατούν σε μια καλλιέργεια. Δεν έχουν καμία σχέση […]