Αγωγές κατά Γεωργιάδη και Γεωργαντά από τους κτηνοτρόφους – «Πιστεύουμε ότι έχει στήσει καρτέλ σε βάρος μας» (βίντεο)

«Όταν πανηγυρίζουμε τιμή 9,99 ευρώ πανηγυρίζουμε την καταστροφή των παραγωγών»

Ως «ολική καταστροφή για τους κτηνοτρόφους» περιέγραψε ο Δημήτρης Μόσχος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας την απόφαση για ένταξη του αρνιού στο πασχαλινό καλάθι του νοικοκυριού.

Μιλώντας στο Naftemporiki TV ο κ. Μόσχος σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες άλλαξε πολύ η αγορά με τις πιέσεις να εντείνονται δραματικά.  «Υπάρχει και το κόστος παραγωγής που έχει ξεφύγει, λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων σε ενέργεια και λιπάσματα» εξήγησε. Όπως είπε ο ίδιος αποφάσισε να πουλήσει σε τοπικό κρεοπώλη στην τιμή των 8 ευρώ το κιλό, κάτι που σημαίνει ότι στον καταναλωτή θα φτάσει στα 12 ευρώ το κιλό και όχι στα 9,99 ευρώ (όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης ότι είναι η μέση τιμή).

«Όταν πανηγυρίζουμε τιμή 9,99 ευρώ πανηγυρίζουμε την καταστροφή των παραγωγών» σχολίασε.

Ο κ. Μόσχος επανέλαβε την πρόθεση του Συνδέσμου να προχωρήσει σε αγωγές κατά κατά των υπουργών Α. Γεωργιάδη και Γ. Γεωργαντά, τονίζοντας πως υπάρχει νομική βάση. Όπως είπε οι κτηνοτρόφοι πιστεύουν ότι έχει στηθεί καρτέλ εις βάρος τους.

Σε ξεχωριστή συνέντευξή του στο Kontra είχε επίσης επισημάνει: «Αντί για σφαγή των αμνών, έχουμε τη σφαγή των κτηνοτρόφων… Ο κ. Γεωργιάδης μας έλεγε ψέματα ότι δεν θα έβαζε το αρνί στο καλάθι του Πάσχα και 3 μέρες μετά άλλαξε γνώμη χωρίς να ενημερώσει… Πιστεύουμε ότι έχει στήσει καρτέλ με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ σε βάρος των κτηνοτρόφων».

Ο κ. Μόσχος είπε ότι 8.500 κτηνοτρόφοι και υπογράμμισε πως αυτό θα επηρεάσει και τις βιομηχανίες που ασχολούνται με την μεταποίηση των κτηνοτροφικών προϊόντων, των οποίων η συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι πολύ υψηλή.

Πηγή: naftemporiki.gr