Αγωνία για την τύχη του κτηνοτρόφου από το Αλμυρό

Αγωνία για την τύχη του κτηνοτρόφου από τον Αλμυρό

Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου κτηνοτρόφου από το Νεοχωράκι, η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν στα ορεινά του Αλμυρού μαινόταν σφοδρή κακοκαιρία.

Οι οικείοι του ενημέρωσαν τις Αρχές, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά οι προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες, έως τώρα, για τον εντοπισμό του.

Σήμερα, Δευτέρα 23 Μαϊου, τρίτη ημέρα μετά την πρώτη κλήση βοήθειας στην πυροσβεστική, οι έρευνες επεκτείνονται σε μεγαλύτερη ακτίνα από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου σφηνωμένο σε βράχια.

Ηδη στην περιοχή καταφθάνει ομάδα της ΕΜΑΚ, με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλά και σκύλους από την Αθήνα, ενώ ήδη επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας από την ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, εθελοντικές ομάδες από τον Βόλο, πυροσβεστικές δυνάμεις από τα κλιμάκια Αλμυρού και Βόλου και χωριανοί οι οποίοι βοηθούν δείχνοντας περάσματα και μονοπάτια στη δύσβατη περιοχή.

Κατά τις οδηγίες συγγενών τού αγνοουμένου, εντοπίστηκε το όχημά του, στη θέση «Γαβράκι», κοντά στην πηγή της Καρυάς, σφηνωμένο ανάμεσα σε βράχια και λίγα μέτρα πιο κάτω βρέθηκε σκισμένο το πουκάμισό του. Ο κτηνοτρόφος για να φτάσει στο μαντρί του θα έπρεπε να περάσει μέσα από το φουσκωμένο από το πολύ νερό ρέμα και, όπως δείχνουν οι έρευνες, το επιχείρησε υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)