Αγορά χωρίς μεσάζοντες και e-shop αγροτικών προϊόντων προωθεί το Impact Ηub Athens

Το Ευρωπαϊκό Χωριό και το Impact Ηub Athens ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας κοινότητας παραγωγών και καταναλωτών με στόχο την αλληλεπίδραση καλλιεργητών που σέβονται το περιβάλλον και ανθρώπων που αναζητούν ποιοτικά, γευστικά προϊόντα, τα οποία παράγονται με ηθικές και βιώσιμες διαδικασίες.

Τα μέλη της κοινότητας θα συναντιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα στον κεντρικό χώρο της στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης. Εκεί, οι καταναλωτές θα μπορούν άμεσα να κάνουν τις αγορές του και να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς. Παράλληλα, αναπτύσσεται μια αντίστοιχη ηλεκτρονική αγορά όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα προϊόντα των παραγωγών και να κάνουν ηλεκτρονικά τις παραγγελίες τους.

Όπως δήλωσε στην «ΥΧ» ο συνιδρυτής του Impact Ηub Athens, Δημήτρης Κοκκινάκης , «δώσαμε άλλη μία εβδομάδα παράταση στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό μας ξεκίνημα για το πρώτο εξάμηνο. Εκτιμούμε ότι στο τέλος του μήνα, η φυσική αγορά θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει με τη συμμετοχή 20 παραγωγών. Οι ψηφιακές παραγγελίες θα ακολουθήσουν σχεδόν ταυτόχρονα. Η επιπλέον χρησιμότητά τους θα είναι να αποφορτιστεί λίγο και η φυσική αγορά ενώ οι παραγωγοί θα μπορούν να υπολογίσουν καλύτερα τη ζήτηση για τα προϊόντα τους».

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο καινοτόμο αυτό μποστάνι της Κυψέλης μπορούν να στείλουν email στο: [email protected].

-Διαφήμιση-