Κ. Αγοραστός: Βρέθηκε λύση με τους δασικούς χάρτες και την πληρωμή των αγροτών

Κ. Αγοραστός: Βρέθηκε λύση με τους δασικούς χάρτες και την πληρωμή των αγροτών
-Διαφήμιση-

Να εφαρμοστεί ο οδικός χάρτης στον οποίο συμφώνησαν στην πρόσφατη συνάντηση τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προέκυψαν με την πληρωμή των ενισχύσεων λόγω επικύρωσης των δασικών χαρτών, κατέληξαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες των Δασικών Υπηρεσιών του νομού Λάρισας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και τους τοπικούς εκπροσώπους του Οργανισμού, καθώς και την Διεύθυνση Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως έγραψε χθες η «Ε» οι κ.κ. Αγοραστός Αραχωβίτης συζήτησαν επισταμένως το πρόβλημα προ ημερών, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να καλεί τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες να φέρουν προς επικύρωση στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης της Περιφέρειας τους χάρτες με τα πολύγωνα και στη συνέχεια αφού εγκριθούν αυτοί να επιστρέψουν αρχικά στα Δασαρχεία και εν συνεχεία στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν σωστά οι πληρωμές.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό «θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τρέξουμε τις διαδικασίες και να πληρωθούν αρχές του νέου έτους οι αγρότες τις ενισχύσεις. Σε ότι αφορά την Περιφέρεια έχουμε την τεχνογνωσία και την δυνατότητα να επικυρώσουμε γρήγορα τους χάρτες. Ελπίζω αντίστοιχοι ρυθμοί να ακολουθηθούν και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Το ευχάριστο είναι ότι μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε τον υπουργό, καταλήξαμε σε μια λύση που ικανοποιεί όλους, μα πάνω απ όλα είναι άμεσα εφαρμόσιμη».   

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στη Λάρισα, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Καπρέλης Αθανάσιος, οι αντιπρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.κ. Γεώργιος Αποστολάκης και Γεώργιος Κέντρος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων  του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Νικόλαος Μπαχάρης, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιος Βαλιώτης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Αγραφιώτης, η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια  Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  κα Ζωή Φτίκα καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, της Διεύθυνσης Δασών Νομού Λάρισας και των Δασαρχείων. Τους παρευρισκόμενους υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο συντονιστής κ. Νικόλαος Ντίτορας.

-Διαφήμιση-