Αγρόκτημα Ιωάννου: Από το χωράφι στο πιάτο

Το Αγρόκτημα Ιωάννου δημιουργήθηκε στη Ροδόπη το 2005 και σε αυτό καλλιεργούνται, σε έκταση 300 στεμμάτων, όλα τα λαχανικά εποχής, όπως επίσης οπωροφόρα και, πρόσφατα, ελαιόδεντρα.

Η επιχείρηση διαθέτει πέντε καταστήματα λιανικής πώλησης σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, καθώς και ένα χονδρικής, που έχουν ως σήμα κατατεθέν τα ποιοτικά προϊόντα. Ο διευθύνων σύμβουλος, Απόστολος Ιωάννου, εξηγεί ότι το δυνατό τους χαρτί είναι η εξαιρετική ποιότητα και οι ανταγωνιστικές τιμές. «Διασφαλίζουμε την άριστη ποιότητα και η απουσία μεσαζόντων αφήνει χρήματα στον καταναλωτή.

Το προϊόν είναι πάντα φρέσκο και τηρεί τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές από πλευράς υγιεινής. Η παρακολούθηση της ποιότητας γίνεται από γεωπόνους για να καταναλώνονται όλα τα προϊόντα με ασφάλεια από τους καταναλωτές». Φέτος είναι η πρώτη χρονιά παραγωγής ελαιολάδου. Η τυποποίηση θα γίνεται στη Ροδόπη και η επωνυμία θα είναι «Αγρόκτημα Ιωάννου». «Στόχος μας είναι η παραγωγή επώνυμου ποιοτικού προϊόντος που θα ανήκει στην κατηγορία έξτρα παρθένο ελαιόλαδο», δήλωσε στην «ΥΧ» ο κ. Ιωάννου.

Μαρία Αμπατζή