Αγρότες από την Βέροια στον Αποστόλου

Αγρότες από την Βέροια στον Αποστόλου

Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Γεωργίας για τα φλέγοντα ζητήματα των Αγροτών του Νομου Ημαθίας και ειδικότερα για ζητήματα του ΕΛΓΑ συμμετείχε σήμερα  η Διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας αποτελούμενη από τους Αναστάσιο Χαλκίδη πρόεδρο, Γιάννη Βράνα αντιπρόεδρο, και Χατζόπουλο Μάκη μέλος.

Στην σύσκεψη υπό τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και ειδικά τα προβλήματα του Νόμου με κυρίαρχο το θέμα του φετινού παγετού ο οποίος για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά πλήττει την παραγωγή. Η αδήριτη ανάγκη να στηριχθούν οι αγρότες και το εισόδημά τους  επιβάλλει λύσεις άμεσες και ουσιαστικές. Αυτό τόνισε η αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας προς τις ηγεσίες του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ. Σε διαφορετική περίπτωση οι αγρότες μη έχοντας άλλο να κάνουν είναι υποχρεωμένοι να κινητοποιηθούν. Τόνισε επίσης πως υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει το Υπουργείο ώστε να ανακουφισθούν οι αγρότες που επλήγησαν.

Στην συνάντηση επίσης τέθηκε και το θέμα του εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ και το θέμα της αλλαγής του κανονισμού του. Ζητήματα διάθεσης της όποιας παραγωγής έχει απομείνει καθώς και το ύψος των τιμών παραγωγού αλλά και το πλήθος των προβλημάτων του αγροτικού χώρου.